— Jeg opplevde situasjonen som et overgrep, sa den fornærmede jenten da saken gikk for Nordhordaland tingrett i begynnelsen av mai.

Tre menn dømt

I etterkant har hun opplevd depresjon og har hatt tanker om selvmord og selvskading.

Tre menn, som alle er i 20-årene er nå dømt for å ha hatt seksuell omgang med en jente som bare var 15 år og sju måneder. Overgrepene skjedde før jul i 2007.

Flere av overgrepene ble filmet med mobilkamera.

Den ene av mennene er dømt til betinget fengsel i 60 dager, den andre til betinget fengsel i 45 dager, mens den siste ble dømt for overgrep. To av de dømte må også betale 30.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede jenten.

Hentet jenten hjemme

Overgrepene skjedde ved tre forskjellige anledninger i 2007. En av mennene traff jenten via Nettby, og avtalte deretter å møtes fysisk. Han fikk en annen til å kjøre, og plukket deretter opp jenten hjemme. Så gikk turen til et sted utenfor Bergen. I baksetet skjedde overgrepet, som også ble filmet med mobiltelefon.

Mannen, som er fire år eldre enn jenten, sa i retten at han burde frifinnes siden han og fornærmede var jevnbyrdige i alder og utvikling. Dette var ikke retten enig i.

De mente han visste hun var under den seksuelle lavalder.

Det andre overgrepet skjedde på en fest. En av de andre tiltalte mennene spurte jenten om hun var gammel nok til å ha sex, noe hun skal ha svart ja på. Men retten mener dette ikke fritar ham for straffeansvar.

Den tredje av mennene var tiltalt for å ha befølt jenten. Han mente de var likeverdige i alder og utvikling, men siden han var flere år eldre enn fornærmede, ble også han dømt.