Mannen i 40-årene var på reise i Bergen da han onsdag ettermiddag ble tatt etter at han hadde filmet kvinner under skjørtene i kjøpesenteret Galleriet i Bergen sentrum. Det var vekterne som oppdaget ham og tilkalte politiet.

— Han har innrømmet at han brukte mobiltelefonen til å filme intetanende kvinner under skjørtene i rulletrappene. Heldigvis var vekterne våkne og oppdaget ham, sier politijurist Ørjan Ogne ved Hordaland politidistrikt.

Mannen stilte seg bak kvinner i skjørt og holdt mobiltelefonen under skjørtene. Filmingen skjedde mellom klokken 15.00 og 18.00 onsdag. I avhør skal mannen ha forklart at han ønsket å filme kvinnene og han skal ha hatt en spesiell interesse for strømpebuksene deres.

Kvaliteten på bildene er ikke all verden, men politiet ser svært alvorlig på hendelsen og vil bøtlegge ham for brudd på Straffelovens paragraf 201 b. Den omhandler blant annet seksuell krenkende adferd mot uvitende personer.

— Er det første gang han gjør dette?

— Nei, han er tatt for det samme tidligere, et sted på Vestlandet, men altså ikke i Bergen, svarer Ogne.

— Vi har beslaglagt hans mobiltelefon og reagerer med et forelegg på 10.000 kroner. For det første skal ikke intetanende kvinner oppleve slikt. For det andre er det usikkert hva bildene kunne ha blitt brukt til, sier Ørjan Ogne.