Til tross for dramatikken rundt festen, er Tor og Jill Fleissner svært fornøyde med bryllupet sitt.
Trude Brun Wilhelmsen

Det var dagen hun hadde drømt om siden hun var liten. Dagen da hun skulle stå hvit brud og gifte seg. 32 år gamle Jill Fleissner står utenfor Ask kirke og er klar til å gå inn og si ja. Da kommer venninnen hennes løpende. Hun sier: «Ikke for å stresse deg, men festlokalet brenner».Venninnen hadde oppdaget brannen da hun skulle ned til lokalet for å levere en kake.

— Først trodde jeg det hadde skjedd noe med ungene hennes, men da jeg skjønte det var snakk om en brann ble jeg veldig innstilt på at vi skulle ta det etter vielsen. Det viktigste var tross alt å bli gift, forteller Fleissner.

Hun fortalte først historien sin i Askøyværingen.

Luktet røyk

Mens bryllupet pågikk i kirken kom brannmannskaper til lokalet. Det viste seg at det var kraftig røykutvikling i varmeskapet på kjøkkenet. Å skulle holde fest der et par timer senere var helt uaktuelt. Mesteparten av maten var også helt ødelagt.

Inne i kirken nøt brudeparet vielsen.

— Jeg tenkte faktisk ikke på brannen i det hele tatt. Først da vi kom ut igjen kom jeg på det. Det luktet jo røyk, forteller 32-åringen.

Jostein Davanger, som har vært ansvarlig for festlokalet på Asketun i flere år, tok umiddelbart affære da de skjønte at bryllupsfesten ikke kunne gå som planlagt. Han ringte formannen i den lokale fotballklubben og spurte om å få leie klubbhuset.

— Så sier jeg til madammen min, Bjørg, at vi må samle sammen noen folk og stelle til dette bryllupet likevel, forteller Davanger.

- Svetten rant

En liten gjeng på seks personer løp ned til klubbhuset og begynte å sette opp bord og stoler. Siden Bjørg jobber på vaskeri, hadde hun tilgang på rene duker. Hun fant også noe pynt hjemme som kunne brukes. Bordkort og en del annet ble berget ut fra det opprinnelige festlokalet og kunne brukes. Det samme gjaldt steroeanlegget og en del dekketøy.

Maten var det verre med. Siden mesteparten var ødelagt av røyken måtte kokkene dra til butikken i all hast for å kjøpe ny mat til menyen som blant annet bestod av indrefilet og creme brulè.

— Svetten rant av oss alle sammen, men på en en merkelig måte klarte vi å få det til, sier Davanger.

- Alt var perfekt

Han understreker at reserveløsningen var mulig fordi det var et relativt lite bryllup med 40 gjester.

— Hadde det vært 90, ville det vært mye verre, sier han.

Da brudeparet og gjestene kom til lokalet to timer senere, var situasjonen under kontroll. Middagen kom på bordet bare 40 minutter etter planen. Menyen var akkurat den som Fleissner og mannen hadde planlagt.

— Alt var helt perfekt. Jeg kunne ikke fått et bedre bryllup. Brannen ble jo et samtaletema utover kvelden. Alle var utrolig imponerte over at alt gikk så fint, sier bruden.