• Jeg kjente bare noe stort, loddent og varmt som tullet seg inn i håret mitt, sier Jorun Aalvik.

Fredag kveld var Jorun Aalvik (48) på vei hjem til Kleivdal i Nordhordland. Hun kom kjørende i god fart og trengte litt frisk luft. Hun tok ned vinduet og plutselig så hun noe komme susende inn vinduet på førersiden.

— Det var helt surrealistisk. Jeg fikk et hardt smell i venstre side av hodet og så var det en forferdelig baksing i nakken min. Jeg kjente bare noe stort, loddent og varmt som tullet seg inn i håret mitt. Det var ekkelt og jeg skrek voldsomt. Jeg turte ikke snu meg å se hva det var for noe, sier Jorun Aalvik til bt.no.

Mistet kontrollen

Aalvik ble så forfjamset at hun delvis mistet kontroll over bilen og kom over i feil kjørefelt.

— Det kunne fort gått gale, men heldigvis kom det ingen biler akkurat da, sier hun til avisen Nordhordland.

Ett minutt etterpå kjørte Aallvik inn på bensinstasjonen på Lindås.

— Jeg gikk ut av bilen, hoppet rundt og kastet jakken av meg. Da så jeg en kattugle klaske i bakken like ved siden av meg, sier hun.

Hun forteller at kattuglen slo ut med vingene og prøvde å fly av gårde.

— Det var litt av et syn, men fuglen var tydelig skadet, sier hun.

Lotto-millionær

På bensinstasjonen fikk Aalvik en kartong til å ha fuglen i og kjørte hjem. Men det var vanskelig å finne noen som ville ta seg av fuglen.

— Vakthavende ved Hordaland politidistrikt bare lo og sa at dette ikke går an. Oddsen for at en kattugle skulle komme susende inn vinduet var like sannsynlig som å bli Lotto-millionær, sier hun.

Men hun forteller at vakthavende til slutt hjalp henne med å ringe viltnemnden. Men heller ikke de kunne hjelpe.

— De sa bare at de ikke rykket ut til noe med fjær på.

Skal stoppes ut

Aalvik tok kontakt med dyreklinikken på Frekhaug og fikk beskjed om å ta uglen med dit. Klokken 22.00 samme kveld satte hun seg på ny i bilen, denne gangen med vinduet godt igjen og med uglen trygt plassert i kartongen.

— Vi så begge at uglen var ganske redusert og at den ene foten var knekt. Dyrlegen ga den en sprøyte og jeg reiste hjem, sier hun.

Men da hun kom på jobben og fortalte historien, mente kolleger at hun burde stoppe ut uglen.

— Jeg tok kontakt med dyrlegen og nå har jeg gått en kar på Os til å stoppe den ut for meg. Det er jo en litt spesiell historie og jeg har iallefall aldri hørt om noen som har opplevd det samme.