Foran den halvannet år gamle sønnen, knivstakk 30-åringen sin fire år yngre eks-kjæreste i ryggen. Deretter hoppet han i døden fra sjette etasje i en boligblokk i Klauvsteinen.

BT kjenner til at forholdet mellom knivofferet og gjerningsmannen nylig tok slutt, noe mannen skal ha tatt svært tungt.Ingen av de to bor i Bergen til vanlig, men var på julebesøk hos familie i hjembyen.

— Satt på fanget til faren

Fredag formiddag møttes det tidligere paret utenfor borettslaget Vestlien Terrasse på Melkeplassen, hvor gjerningsmannen var på julebesøk hos en slektning.

Der skulle mannen få treffe sønnen, etter det BT erfarer. Beboer Lucas Borges var på vei hjem fra jobb, da han passerte de to rundt klokken 12.30 fredag. Han forteller at eks-paret satt og snakket rolig foran en av boligblokkene.

— De snakket så lavt at jeg ikke klarte å høre hva de sa. Det virket som en helt rolig samtale. Jeg merket meg ikke noe spesielt ved måten de oppførte seg på, men de snakket ekstra lavt da jeg gikk forbi, forteller Borges.

Eks-parets felles sønn satt på 26-åringens fang i løpet av samtalen han ble vitne til.

På bedringens vei

Bare minutter senere får politiet inn den første meldingen om at 26-åringen er blitt stukket ned. Mannen hadde da løpt opp i sjette etasje i en av borettslagsblokkene, og hoppet utfor rekkverket. Han døde momentant.

Flere personer BT har snakket med ble vitne til at mannen tok sitt eget liv.

— Det er forferdelig å oppleve noe slikt, sier Arild Kaalaas, som var på julebesøk hos sin mor i Klauvsteinen.

Beboer Mette Skår fortalte i gårsdagens BT om hvordan hun dekket til mannen med et håndkle, da hun fant ham død utenfor inngangspartiet til leiligheten sin.

Kvinnen var bevisst da hun ble funnet alvorlig skadet i en trappesats i en av blokkene, men skal ha vært i stand til å gi politiet opplysninger som raskt knyttet den avdøde mannen til knivstikkingen.

I går formiddag opplyste Haukeland universitetssjukehus at hun er på bedringens vei.

Ennå ikke avhørt

Bernt Kallevik Dahlsveen i Hordaland politidistrikt opplyser at politiet ennå ikke har avhørt den skadede kvinnen.

— Når vi har fått snakket med henne, vil vi kunne si mer om motiv og hendelsesforløp, sier Dahlsveen.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer rundt knivstikkingen, utover at pårørende av både offeret og den avdøde 30-åringen nå er varslet.

Mannen blir trolig obdusert over helgen, selv om hendelsesforløpet synes avklart.

— Vi vil etterforske denne saken videre som en vanlig kriminalsak, selv om det blir et litt annet løp enn normalt, sier Dahlsveen.

ÅSTED: Ved denne barnevognen ble kvinnen knivstukket.
LEIF GULLSTEIN