Historien til 21-åringen fra et sted i Sunnhordland er kanskje den som peker seg mest ut blant fyllearrestens 20 gjester natt til søndag.

Natten før skal han ifølge politiet ha gått rundt og sparket i vinduer og bosspann samt angrepet forbipasserende.

Kombinasjonen av høyt alkoholinntak og bråkete innstilling til fest medførte at han ble invitert på overnattingsbesøk i kjelleren i Allehelgens gate 6.

Tilbudet fra politiet var av en slik karakter at det ikke kunne avslås.

5000 lørdag, 6000 søndag

Noen timer senere, altså lørdag formiddag, var politiets gjestfrihet jevnt slutt og 21-åringen ble sendt ut på gaten med et hyggelig julebrev i lommen: En bot på 5000 kroner.

Den som tror den unge mannen dro hjem av den grunn, tar skammelig feil. Lørdag kveld deltok 21-åringen i festligheter i Arenum. Der gikk det ifølge politiet som natten før: Oppførselen var ikke helt i tråd med arrangørenes håp. Da vaktene forsøkte å eskortere ham ut, skal han ha forsøkt å slå etter dem. Dermed ble politiet anropt.

For andre natt på rad ble han invitert inn i varmen hos politiet. Han fikk til og med skyss til døren, rapporteres det.

Søndag formiddag ruslet han nok en gang ut av politihuset. Også denne gang med en julehilsen på innerlommen.

Den eneste forskjellen var at boten nå var økt til 6000 kroner.

Arresten åpen for «alle»

Som nevnt var ikke 21-åringen den eneste overnattingsgjesten i fyllearresten. 20 natt til søndag er langt mer enn vanlig, ifølge operasjonsleder Konrad Grindeland.

– Vi har ikke noe maksantall, men dette er mer enn vanlig, sier han.

Ifølge Grindeland hadde de fem personer samlet i den største cellen. Han kan ikke si noe om hvordan luften i denne cellen var på sitt verste natt til søndag.

Mannen som fikk jobben med å skrive ut alle julebrevene søndag formiddag er politiadvokat Trygve Ritland.

– Det har vært en travel morgen. Jeg har skrevet ut 14 forelegg. De resterende seks som overnattet i arresten kan få bot senere, sier han. Og vedgår at han ikke har fått gjort stort annet denne formiddagen.

Satt fyr på brakke

Blant arrestgjestene var det mest fyll og ordensforstyrrelser, men noen også for vold, tyveri og besittelse av litt narkotika

Også i de nordlige deler av Åsane har politiet hatt en hektisk natt:

  • På Shellstasjonen på Haukås rykket politiet ut til slåsskamp ved ett-tiden. Der fant de en person liggende, som fortalte politiet at han ble skallet ned og sparket i pungen av en ukjent mann.
  • En del titalls ungdommer rundt 20-årsalderen var samlet på Haukås Musikkhus. Politiet rykket ut da de fikk melding om slåssing. To «kjente» ble tatt med, hvorav den ene fikk sove ut rusen i fyllearresten.
  • Ved firetiden satt noen fyr på en brakke på Klauvaneset i Hordvik. Brakken var da fylt opp av bunker med aviser.