Mandag erkjente en 20-åring fra Vestfold i politiavhør at det var han som sto bak den grove volden mot 27-åringen som var bosatt i Bergen.

Hele voldsutøvelsen ble fanget opp av overvåkingskamera på Tordenskjold pub i Stavern. På videoen ser man at 27-åringen sitter sammen med et følge på fem personer og prater rundt bordet. Plutselig reiser 20-åringen seg, tar tak i 27-åringen som sitter på en benk på andre siden av bordet, og slår ham gjentatte ganger i hodet. Flere kilder som har sett videoen mener det faller ti slag i løpet av kort tid.

– Det kan se ut som om fornærmede er bevisstløs når de siste slagene faller, sier politiførstebetjent Jørn Lier Horst ved Vestfold politidistrikt.

Daglig leder Johnny Wülfken ved Tordenskjold pub observerte hele episoden fra døråpningen til puben.

– For meg ser det ut som 20-åringen bare reiser seg og smeller til, sier han.

– Fornærmende kommentar

I et 35 minutter langt avhør på politistasjonen i Larvik i går, forklarte imidlertid 20-åringen at han følte seg provosert før han gikk til angrep.

– Det skal ha kommet en nedsettende kommentar som han reagerte på, sier politiadvokat Nina Aaskjær ved Vestfold politidistrikt.

Utsagnet fra 27-åringen skal ha handlet om 20-åringen, og han skal ha forklart at han oppfattet det som en alvorlig fornærmelse.

Overvåkingsvideoen fra puben viser at siktede og offeret bøyer seg over bordet og snakker sammen, at 20-åringen gestikulerer med armene og at de to peker mot hverandre. Så faller slagene.

– Jeg løp til og fikk stoppet ham. 27-åringen satt fortsatt på benken, han fikk aldri sjans til å reise seg, sier Wülfken.

Sammen med en lege som var på puben forsøkte han å ta seg av den hardt skadede mannen. Gjerningsmannen satte seg tilbake ved pubbordet.

– Men da ambulanse og politi var på plass og vi begynte å få kontroll på situasjonen, var han borte, sier Wülfken.

Kjæresten ventet på hotellet Den avdøde 27-åringen hadde frihelg midtveis i et to ukers kurs ved Sjøredningsskolen i Stavern, og valgte å tilbringe helgen på hotell med kjæresten.

Hun var sammen med ham på puben tidligere på kvelden, men hadde gått tilbake til hotellet for å legge seg en stund før voldsepisoden skjedde.

– Hun ble varslet av politiet, og hentet tilbake hit for å se på videoen om hun kjente igjen gjerningsmannen. Hun var selvfølgelig sjokkert over det som hadde skjedd, sier Wülfken.

– Ba om at det skulle gå bra 20-åringen ble pågrepet søndag morgen. Etter hvert som han hadde samtaler med sin forsvarer utover søndagen, forsto han at voldsutøvelsen hadde fått svært alvorlige følger.

– Han sier han har bedt om at det skulle gå bra med fornærmede, sier forsvarer Tollef Skobba.

Han var sammen med sin klient i arresten da han søndag kveld fikk beskjed om at legene ikke hadde klart å redde voldsofferet.

– Da gikk han helt i kjelleren. Han gråt og var ute av seg, sier Skobba.

20-åringen er siktet for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag, men har foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld etter siktelsen.