Fødselsdagen til Erik Skjeldal gikk ikke helt som forventet. Han skulle bare fylle bensin på Smartstasjonen i Sandviksveien 44, før konen, barna og han skulle feire på Peppe's Pizza.

— Plutselig raser det store aluminiumsplater og bjelker ned over bilen. Jeg klarer så vidt å hoppe unna. Hadde jeg stått en halv meter nærmere hadde bjelken tatt meg, sier 34-åringen.

Daglig leder for Smartstasjonene i Norge legger seg flat etter å ha hørt Skjeldals historie.

— Vi vil umiddelbart se på hva som har skjedd og utbedre dersom det er flere ting som er en fare for omgivelsene på stasjonen, sier Stein Erik Årnes

- Glad ungene ikke var med

På bensinstasjonen er det et utbygget tak. På fronten hang det før store reklameskilt. Etter at de er blitt fjernet, har fronten forfalt. Det er herfra fem aluminiumsplater på en ganger to meter har falt ned over Skjeldals bil. Bjelkene som holdt dem oppe raste også ned. Bilen er etter forholdene i god forfatning, men Skjeldal regner med et lengre verkstedsopphold.

— Jeg ble veldig skjelven etterpå. I begynnelsen skjønte jeg ikke hvor det kom fra. Det virket som det bare haglet ned med plater. Nå er jeg bare glad for at ungene ikke var med, sier Skjeldal.

Uklart ansvarsområde

En av de ansatte skal ha uttalt til Skjeldal at de visste at taket var i dårlig forfatning.

— Særlig hvis de visste om det må de få gjort noe med det. Det henger og dingler, og er en direkte fare for kundene, sier 34-åringen. Han vil levere en anmeldelse i dag tidlig.

Hvem som har ansvaret for taket er uklart. Shell eier Smartstasjonskjeden som leier bygningen. Kiosken Delfi`s fremleier av dem igjen. Kioskeier peker på vaktmesteren, som henviste kunden til huseier eller Shell.

Smart-sjefen lover å ta affære i dag.

— Eierforholdene er kompliserte, men vi vil avklare ansvarsområdet så snart som mulig. I mellomtiden vil vi sørge for at kunden ikke blir skadelidende.

Erik Skjeldal håper bare at bursdagen hans skal ta slutt.

— Det er som datteren min har sagt om og om igjen - for en bursdag.

SKJELVEN: Erik Skjeldal er glad han er i live etter at deler av taket på bensinstasjonen i Sandviksveien raste over ham og bilen. - Jeg var veldig skjelven etterpå, sier 34-åringen.
Foto: Bjørn Erik Larsen