I mai i fjor ble mannen dømt til åtte år fengsel i Nordhordland tingrett. Han anket, og nå har Gulating lagmannsrett sagt sitt.

Retten finner mannen i 30-årene skyldig på samtlige tiltalepunkt.

— Jeg har ikke diskutert dommen med min klient ennå, sier forsvarer Egil Jordan.

De tre jentene har forklart at de ble utsatt for flere seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha skjedd over en periode på mer enn ti år. Det siste overgrepet fant sted 30. desember 2012, ifølge dommen. Det første skjedde rundt 2000 eller 2001.

Mannens foreldre ble skilt da han var yngre. Han kom i kontakt med de tre jentene da faren stiftet ny familie.

- Uten troverdighet

Mannen nektet skyld både i tingretten og lagmannsretten, men ble ikke trodd. Han mener at påstandene om overgrep er satt i scene av en person i hans familie og at de tre jentene har rottet seg sammen mot ham.

«Hans utlegninger om dette fremstår uten troverdighet», ifølge dommen.

- Særlig krenkende overgrep

Tingretten konkluderte i mai at det antakelig var snakk om flere hundre tilfeller av overgrep mot stesøsteren. Lagmannsretten mener det er vanskelig å tallfeste overgrepene.

«Det har vært til dels særlig krenkende former for overgrep. Tiltalte har også prøvd, og dels klart på grunn av de fornærmedes alder og uerfarenhet, å få de fornærmede til å tro at den seksuelle omgangen var "normalt", selv for barn. Dels har han truet de fornærmede til å unnlate å fortelle om hendelsene», heter det i dommen.

450.000 kr i erstatning

Flertallet av rettens dommere mener fengsel i syv år er passende. Mindretallet mente han burde få fengsel i ytterligere seks måneder.

Mannen må betale til sammen 450.000 kroner til de tre. Dette er 75.000 kroner mindre enn han ble dømt til i tingretten.

— Det tyngste for min klient er jo å bli dømt for dette. Jeg registrerer likevel at lagmannsrettens dom er ett år mildere på straffeutmåling. Også erstatningen er noe lavere, sier Jordan.