De to mennene har helt forskjellig oppfatning av hva som skjedde i garderoben på sykehjemmet i juni i fjor. Begge hevder å ha blitt antastet av den andre.

Ifølge lærlingen tok hjelpepleieren hånden hans ned i buksen sin, og spurte om han ville suge ham.

Et vitne som møtte lærlingen like etterpå, forklarte at han virket tydelig preget av hendelsen.

Lærlingen anmeldte saken, og hjelpepleieren ble ilagt et forelegg som han ikke godtok. Kort tid senere fikk han sparken.

Hjelpepleieren har en annen versjon av hendelsen. Han forklarte i retten at han lenge hadde irritert seg over at lærlingen stirret på ham i garderoben. Han oppfattet det slik at lærlingen tok mot skrittet hans. Hjelpepleieren skal da ha holdt hånden hans, før han aggressivt utbrøt:

«Hva er det du vil? Vil du suge meg?» Hjelpepleieren gikk til søksmål mot kommunen etter å ha blitt oppsagt. Han nekter for å ha forgrepet seg, og mener lærlingens fremstilling er ulogisk:

«Det gjøres gjeldende at det var lærlingen, som er homofil, som var den som gjorde tilnærmelser mot hjelpepleieren, og at det har formodningen mot seg at hjelpepleieren, som ikke er homofil skal ha forgrepet seg seksuelt på lærlingen», heter det i argumentasjonen fra hjelpepleierens advokat.

Retten viser til at påstand står mot påstand, og mener kommunen ikke ukritisk kan ta lærlingens versjon for god fisk.

«Det er således ikke tilstrekkelig bevist at det foreligger en saklig grunn for oppsigelsen av hjelpepleieren. Oppsigelsen må derfor kjennes ugyldig», heter det i dommen.

I tillegg til erstatning, må kommunen betale saksomkostningene på 94.000 kroner.