Hun flyttet til Bergen for å jobbe, og telefonterroren startet etter at hun tilbød sin arbeidskraft på annonsesidene i BT i oktober. Annonsen som ble rykket inn lød:

«Trenger du hjelp? Praktisk flink 25 år gammel jente tar jobber som maling, oppussing og hagearbeid osv. Kun seriøse henvendelser!!!»

— Det var bare ekkelt. De kom med alle mulige slibrige kommentarer og henvendelser, sier en irritert Gjelsvik. Karianne mener annonsen ikke antydet noe om seksuelle tjenester.

Skjulte nummer

— Det er vanskelig å forstå hvordan dette kan misforståes, og det er ekstra irriterende når samme person ringer flere ganger, sier Gjelsvik.

Mennene ringte fra skjulte numre, og presenterte seg ikke. Selv etter at hun svarte at det ikke dreide seg om seksuelle tjenester forsatte de ekle kommentarene. Gjelsvik aner ikke hvem de er, men forteller at hun ikke liker tanken på at de vet hvem hun er og hvor hun bor.

— Det er aldri godt å vite hva slags mennesker dette er. Det hadde ikke vært så irriterende hvis det kun hadde dreid seg om en samtale, men når sju av åtte telefoner er av den obskøne typen er det ubehagelig, forteller Karianne.

Fjernet telefonnummeret

Da hun helgen etter fjernet telefonnummeret fra annonsen sluttet samtalene å komme.

— Jenter bør være forsiktige med å sette inn telefonnummeret sitt i annonser. Jeg vet om flere personer som har opplevd det samme som meg, sier Karianne.

Hun sier hun ikke har anmeldt forholdet til politiet.

— Jeg tror ikke jeg kommer til å sette in en slik annonse igjen, avslutter hun.

<b>TELEFONTERROR:</b> Karianne Gjelsvik mottok flere ekle telefoner etter at hun satte inn en jobbannonse i BT. Nå advarer hun jenter mot å oppgi telefonnummeret sitt i annonser.
Jan M. Lillebø