I formiddag ble en mann stoppet av politiet på fylkesvei 555 Sotraveien i retning vest.

— Det var en ung herremann som ble målt til 109 km/t i 80 sonen. Han var i prøvetiden for førerkortet og fikk derfor dobbel prikkbelastning. Normalt ville den farten gitt tre prikker, nå fikk han seks prikker på førerkortet, sier UP-sjef på Vestlandet, Leon Nordanger, til bt.no.

Røk på prikkene

I Fjøsangerveien ble en bilist tatt av en UP-patrulje klokken 11.43 i formiddag. Mannen i 40-årene kjørte i 98 km/t i timen i 80-sonen, men mistet likevel førerkortet. Det skyldes at han hadde minst seks prikker fra før. I tillegg til bot, får han ikke kjøre bil på seks måneder.

17 tatt på Sotra

En kontroll ved Fjell kirke på Sotra i morges mellom klokken åtte og ti, fikk 17 bilister forelegg.

— Elleve bilister ble tatt for å kjøre med håndholdt mobiltelefon. Det koster hver av dem 1300 kroner. Seks personer måtte betale 1500 kroner hver for å ha kjørt uten sikkerhetssele, sier Nordanger.

Dersom en kjører med barn under 15 år usikret i bilen får en et forelegg på 2000 kroner, i tillegg til to prikker på førerkortet.

I tilsvarende kontroller ved Fjell kirke på fredag, ble hele 44 bilister bøtelagt. 25 for mobilbruk og 19 for manglende bilbelte.