Tidlig søndag morgen våknet naboen til Arild Helle av et stort smell fra gaten. Smellet kom fra en stor stein som ble kastet på nabohusets vindu hvor Helle og familien bor.

— Vedkommende som har gjort dette kan ikke ha tenkt seg særlig godt om, forteller Helle, mens han viser den ødelagte ruten.

— Noen av glassbråtene vi fant på innsiden var store og formet som spyd, forteller han, og grøsser ved tanken på at noen av familiemedlemmene kunne hatt sengen sin under ruten.

Heldigvis er rommet innenfor familiens vaskerom og stod tomt da vinduet ble knust.

— Den som gjorde dette hadde jo ingen anelse om hva som var på innsiden, sier han, og peker på en gardin som var trukket for da steinen traff ruten.

Forsoningsbesøk

Nå vil han invitere gjerningspersonen på forsoningsbesøk.

— Jeg hadde satt stor pris på om vedkommende var tøff nok til å komme og beklage det som er skjedd. Å kunne beklage en feil er tøft gjort, sier han.

— Den som har gjort dette kan ikke ha det godt med seg selv i dag, og sånn sett håper jeg for hans eller hennes skyld at vedkommende tar kontakt med meg. Da skal jeg rekke frem hånden og godta unnskyldningen, sier Helle.

Herværk

Politiet kom raskt til huset som ligger på Laksevåg, og fortalte Helle at det mest sannsynlig dreide seg om rent herværk, ikke et innbruddsforsøk.

— De som gjør innbrudd er mye proffere enn dette, sier Helle.

— Vi har alle gjort dumme ting i løpet av livet, og jeg vil nå gi denne personen muligheten for å gjøre det godt igjen. En unnskyldning er alt jeg er ute etter, sier familifaren.