Vinnerne er Kristin Haugland og Bård Haga Bringeland. De vant finalen for Vestlandet, mens Kristian Lars Syvertsen, Ottar Sandvik Aas og Einar J. Ruud fra Mandal videregående skole vant finalen for Sørlandet.

Med seks seire har Danielsen hatt de fleste vinnerne siden konkurransen startet opp i 2002. Fra Bergen deltok i år elever fra Bergen Handelsgymnasium, Bergen Katedralskole og Danielsen videregående skole. Vinnerne i de regionale finalene går videre til nasjonal finale i slutten av mai.

«Statoils realfagpris for videregående skole» er opprettet for å stimulere til økt kunnskap om realfag og teknologi, og for å inspirere ungdom til å satse på en utdanning innen disse fagområdene. Årets oppgaver handler om å løse fremtidens energiløsninger.

Elevene konkurrerer i kunnskap, innsikt og presentasjon av dagsaktuelle problemstillinger. Den eller de elevene som viser størst innsikt og presenterer dette i en besvarelse som kan tilsvare en forskningsrapport, vinner stipend og plass i den nasjonale finalen.

Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og de regionale vitensentrene i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, med VilVite som prosjektleder for konkurransen.

STOR GLEDE: Glade vinnere fra Danielsen videregående skole Bård Haga Bringeland og Kristin Haugland sammen med kjemilærer Sigmund Dyrhovden, prosjektleder Cathrine Strøm Nøstvold fra VilVite og sjefsforsker Finn Gunnar Nielsen fra Statoil. .
FOTO: THOR BRØDRESKIFT