• Jeg hadde flaks. Legen sa jeg kunne ha blitt blind, sier Ronny Nygård (28) etter øyeoperasjonen.

Nyttårsfeiringen hjemme hos foreldrene på Lille Breivik på Askøy ble ikke som 28-åringen hadde tenkt. Ti minutter før midnatt smalt det. En stor rakett som ikke fungerte, gikk av uten å ha tatt av fra bakken.

— Det ble helt vilt med lys. Gnistene sto overalt, og en av dem traff meg i øyekroken, forteller Gunnar Nygård, bare timer etter at han lå på operasjonsbordet på Øyeklinikken.

Smellen ga ham store mengder kruttslam fra slimhinnene på øyeeplet, som måtte fjernes kirurgisk. Raketten ga ham også flere brannsår på og under øyelokkene.

— Først bet jeg tennene sammen og lot som ingenting, selv om det gjorde vondt. Men da jeg våknet dagen etter, føltes det som jeg var blind. Jeg klarte ikke å åpne øyet, og det fullt av væske, forteller Nygård.

Heldigvis oppsøkte han legehjelp. Etter alt å dømme blir øyet helt friskt igjen. Allerede i dag håper legene å kunne fjerne bandasjen.

— Egentlig er det for dumt. Jeg har ikke skutt opp noen raketter på ti år. Den gang var det jo så mye galskap. Så skjer dette nå, når man står der med ungene, utstyrt med en liten familiepakke. Raketter er farlige greier, sukker Nygård.

BERGER SYNET: Ronny Nygård (28) kan takke gode kirurger og høyere makter for at synet ble reddet. - Raketter er farlige greier. Ikke hadde jeg drukket noe særlig heller, sier Nygård. <br/>Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN