Det mener i alle fall 400 norske lokalpolitikere og 113 stortingsrepresentanter. Kåringen er en del av den store medieundersøkelsen, som professor Frank Aarebrot presenterte under Nordiske Mediedager torsdag morgen.

— Jeg er nesten glad for at den ikke er begrunnet, sa Stanghelle da han mottok prisen.

— Det er ikke noe mål for en kommentator å bli likt, men som de fleste må jeg erkjenne at jeg setter pris på å bli satt pris på, sa Stanghelle, som er politisk redaktør i Aftenposten.

«Et vestlandsk tvisyn»

At han ikke er like bastant som enkelte andre kommentatorer, mener han skyldes «et vestlandsk tvisyn» han har dratt med seg over fjellene.

— Jeg misunner kolleger som kan fastslå bastante sannheter. Selv liker jeg best å drøfte flere sider av en sak, som de fleste saker jo har, sa Stanghelle.

Det var Stortingets visepresident Carl I. Hagen fikk æren av å åpne konvolutten og avsløre vinneren etter paneldebatten i etterkant av Aarebrots presentasjon.

- Skal fortelle sannheten

  • Hvem er bedre til å gjøre det en en som i alle år har klaget på kommentatorer og terningkast? spurte NRKs Knut Olsen, som ledet debatten.

Selv sa Hagen at kommentatorene spiller en stadig viktigere rolle.

— De skal fortelle sannheten om det vi egentlig mener, i motsetning til det vi selv sier, og er blitt veldig viktige. Nå er de jo på TV oftere enn Jens og Siv, så jeg venter bare på at de selv skal stille til valg, sa Hagen.

Erlend L. Haugen
Erlend L. Haugen
Erlend L. Haugen