Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale mot mannen for legemsbeskadigelse. Den 42 år gamle motstanderen fikk et stort kutt i hodet og besvimte da han ble truffet av det tunge datakonsollet.

— Jeg husker ingenting av det som skjedde, annet enn at jeg våknet opp i ambulansen og trodde jeg var et helt annet sted, sier mannen som fikk datamaskinen i hodet.

Det var i åttetiden om morgenen 16. mai i fjor at han og en kamerat oppsøkte 43-åringen hjemme på Sotra. Inne i huset oppstod en krangel som raskt utviklet seg til full slåsskamp mellom tiltalte og fornærmede. Episoden skal ha skjedd da sistnevnte havnet på gulvet under basketaket.

43-åringen innrømmer at han kastet datamaskinen, men hevder at han handlet i nødverge.

— Han var i en ekstremt truende situasjon og grep til det første og beste for å forsvare seg mot fornærmede. Det kan ikke være tvil om at han handlet i nødverge, sier mannens forsvarer, advokat Knut Harald Braathen. Han vil derfor gå inn for full frifinnelse når saken kommer opp for Midhordland tingrett over nyttår.

Påtalemyndigheten er av en annen oppfatning.

— Vi mener at situasjonen var såpass avklart at mannen ikke kan påberope seg nødverge. Om så skulle være, har han uansett gått altfor langt, mener politiadvokat Yvonne Momeni ved Hordaland politidistrikt.

Begge de involverte skal være del av et litt belastet miljø, og minst en av de to skal ha vært påvirket av alkohol.

Rettssaken skulle opprinnelig opp for tingretten torsdag, men ble utsatt på grunn av sykdom.