— Det har stinket i bilen i flere uker. Jeg syntes det luktet brent kløtsj og kjeftet på samboeren for at hun bruker kløtsjen for mye når hun kjører, forteller bileier Tor Ivar Engesæter.

Samboer Renate Brandt på sin side skyldte på Tor Ivars kjøring med tilhenger.

— Tor Ivar påstår at jeg er dårlig til å kjøre bil. Men hver gang han hadde vært ute med hengeren, var lukten ekstra ille. Så jeg skyldte på det, sier Renate med et flir.

Dyrehale stakk ut

Men dagene gikk uten at stanken forsvant. En tur innom vaskehallen var til ingen nytte, og samboerparet begynte å lure på om det kunne være bremsene.

— Bilen skulle snart på service, så vi bestemte oss for å vente til da, sier Tor Ivar.

Og i går var bilen på service hos Jæger Automobil i Åsane. Da mekanikerne skulle skifte olje på bilen, oppdaget de at en dyrehale stakk ut av motoren.

— Først trodde vi det var en rotte, for det er ikke så uvanlig. Men så så vi at halen var tykk, og tenkte at det var en katt, forteller verkstedsjef Lasse Aagaard Muri.

Tor Ivar fikk beskjed om å smøre seg med tålmodighet, fordi han hadde en katt i motoren.

Voldsom stank

Og kampen om å få ut dyret begynte.

— Jo mer vi demonterte motoren, jo større ble dyret. Og etter hvert skjønte vi at det ikke kunne være en katt. Mekanikerne var skeptiske til å ta i dyret, fordi det stinket så forferdelig, sier verkstedsjefen.

— Til slutt var det en tøffing som meldte seg. Det luktet virkelig grusomt da mekanikerne tok i den. Det er den verste stanken jeg har kjent, sier Tor Ivar.

Den tøffe mekanikeren tok på seg plasthansker og etter et kvarters tid dro han en meterlang oter ut av motoren. Verkstedsjefen har ikke vært med på lignende før.

— Det er ganske vanlig å få rotter og mus i motoren, men ikke otere og bevere, sier han.

Husdyr på hytten

Og det viser seg at motor-oteren faktisk er en gammel kjenning av familien Brandt Engesæter, som bor i Fyllingsdalen.

— Vi har hatt en stor oter rundt hytten vår i Gulen, som har vært veldig tam. Tor Ivar og jeg har kranglet litt om den. Han mener otere er skadedyr og ville bli kvitt den. Men jeg nektet og har gitt den mat i skjul, forteller Renate.

Så hos Renate var sorgen stor da hun hørte at den endte sine dager i bilmotoren deres.

— Jeg ble nesten på gråten da Tor Ivar kom og sa at han hadde funnet husdyret mitt i bilen vår. Han på sin side frydet seg litt over at den endelig var borte, sier hun.

Ville bli bergenser

Men nå ser både Renate og Tor Ivar ganske humoristisk på det.

— Denne gangen var det ikke samboeren, likevel, sier en humrende Tor Ivar.

De har ingen god forklaring på hvorfor oteren la sin elsk på bilen deres.

— Kanskje han søkte ly der fordi det var varmt. Eller så ville han flytte til byen, sier Tor Ivar og ler.

Opplevd noe lignende? Del det med oss her.

ÉN METER: Oteren, som ble funnet i motoren, var nær en meter lang.
TOR IVAR ENGESÆTER (MMS)
HUSDYR: Oteren var en gammel kjenning av familien Brandt Engesæter. Her er Tor Ivar Engesæter med sønnene Tobias (3) og Robin (5).
RENATE BRANDT (MMS)