Den kvinnelige helsearbeideren var på jobb da hun ble forgiftet. Hun kjørte en kvinne i 40-årene fra Kvinnherad, som nå er dømt til fengsel for forholdet.

Episoden skjedde på en fergetur, skriver sunnhordland.no i dag.

Litt diabetessukker?

Helsearbeideren og kvinnen i 40-årene spiste rundstykker og drakk kaffe på fergen. Den dømte kvinnen hadde med seg en liten boks med hvitt pulver, som hun sa var diabetessukker. Hun spurt om helsearbeideren ville ha diabetessukker i kaffen, men hun avslo tilbudet.

Den domfelte spurte så om hun kunne hente fløte til henne. Dette gjorde helsearbeideren. I om lag et halvt minutt var hun borte fra bordet.

Etter fergeturen følte ikke helsearbeideren seg bra. Hun kontaktet helsepersonell, men kjørte likevel den planlagte turen.

Kjørte 16 mil i narkorus

Episoden skjedde på fergen mellom Årsnes og Gjermundshamn. Kvinnen kjørte videre til Os. Og tilbake til Kvinnherad om ettermiddagen. Til sammen en strekning på om lag 160 kilometer.

Om ettermiddagen ble det på legevakten på Husnes, tatt prøver av kvinnen. Det ble fastslått at hun var påvirket av metamfetamin. Metamfetamin er et syntetisk sentralstimulerende middel som har mye av de samme virkningene som amfetamin.

Kvinnen var fortsatt sterkt ruset. Hun var rastløs, snakket i ett kjør og hadde store pupiller. I retten forklarte kvinnen at hun ikke fikk sove før langt ut på neste dag.

— Skremmende

Episoden skjedde på fergestrekningen Årsnes - Gjermundshamn om formiddagen fredag den 8. oktober i 2010.

I retten forklarte kvinnen at hun i ettertid, syntes det var skremmende å tenke på at hun hadde kjørt langt i narkorus og at dette kunne ført til alvorlige trafikkulykker.

Sunnhordland tingrett fant at helsearbeideren måtte ha blitt forgiftet mens hun hentet fløte.

Kvinnen i 40-årene ble dømt til fengsel i 90 dager for dette forholdet, og for noen andre forhold, skriver sunnhordland.no