Minde Sjokolade er historie i Bergen. 25 ansatte hadde tirsdag siste dag i Bergen før produksjonen av byens egen Minde Sjokolade flyttes til Østlandet og Fredrikstad.

— Vi har hatt en juleavslutning med pinnekjøtt og julegaver, forteller en av de ansatte BT snakket med.

Bare pakking igjen

Medarbeiderne hadde fått munnkurv fra ledelsen og ønsket ikke å fortelle hva de heter til bt.no.

De to kunne fortelle at stemningen på avslutningen bar preg av at folk var innforstått med hva som kom til å skje.

— Vi er ferdig med å støpe sjokolade her i Bergen. Det som gjenstår er noe pakking, ellers er det over, fortalte de to før de satte seg i bilen og forlot fabrikkområdet.

Tøffe år Minde sjokoladefabrikk ble kjøpt i 2000 av Brynild gruppen. Den gangen ble de ansatte lovet at oppkjøpet ikke ville by på store endringer for de ansatte.

Men de siste årene har det gått trått for søtsakprodusenten med hovedsete i Fredrikstad. Resultat før skatt sank fra pluss 70 millioner i 2007 til minus 40 millioner i 2008. I fjor måtte 22 ansatte gå fra fabrikken i Fredrikstad.

bt.no presiserer:

Mathias Holm, produksjonsdirektør i Brynild Gruppen, har i ettertid kontaktet Bergens Tidende og ønsker å presisere følgende:

- Vi i ledelsen og tillitsvalgt er enige om at fremstillingen om munnkurv medfører uriktighet og må være basert på en misforståelse. Ledelsen både har vært og er fortsatt åpne for at media kan komme på besøk for samtaler med ledelse og ansatte. Vi registrerer at verken ledelse eller tillitsvalgt er intervjuet i denne saken.

Vil du fortsatt kjøpe Minde sjokolade om den produseres i Fredrikstad? Si din mening!