Det var klokken ni i går morges at rektor Davidsen møtte sine elever til samtale om hendelsen mandag, da en 13 år gammel elev ble slått ned av en medelev.

På møtet ble elevene grundig orientert om voldsepisoden. Samtidig skal rektor Cato Davidsen i klare ordelag ha gitt elevene beskjed om å holde seg langt unna spørrelystne journalister. Det får BT opplyst av foreldre til elever ved skolen. Begrunnelsen skal ha vært at «avisene vrir på alt dere sier.»

— Det er feil. Jeg har sagt til elevene at de skal henvise journalistene til meg. Det er en betingelse fra skolens side. Vi har ansvar for hva elevene kan komme ut for, understreker rektor Cato Davidsen.

— Hva mener du?

— Elevene kan si ting de ikke ser rekkevidden av. Dette har vært en traumatisk opplevelse. Men de har ikke noe forbud mot å uttale seg.

- Knuffet og provoserte

Tidligere på dagen var rektor mest opptatt av å dysse ned voldsepisoden.

— Ut fra det jeg har fått høre, virker det som at de to elevene har stått og knuffet i hverandre etter skoletid. Begge skal ha provosert hverandre med ord og uttrykk, slik at det oppsto en situasjon hvor de bare ventet på hvem som ble den første til å slå, sier Davidsen til BT.

Han besøkte selv den skadde 13-åringen på sykehuset mandag kveld, samt gutten som slo og hans foreldre. Han beskriver begge de involverte som gutter med svært kort lunte.

Gutten som ble slått ned er av somalisk opprinnelse, men Davidsen benekter at hendelsen skal være rasistisk motivet. I stedet skal den ha sin bakgrunn i et slagsmål ved skolen i forrige uke, som angivelig var en hevnaksjon etter at den ene gutten skal ha spyttet på den andre inne på et kjøpesenter i sentrum.

De to elevene går på samme klassetrinn, men i forskjellige klasser

Utskrevet fra sykehuset

Den skadde 13-åringen ble utskrevet fra sykehuset i går formiddag. Ledelsen ved skolen har ikke besluttet hvilke reaksjoner de vil foreta overfor 13-åringene som var involvert i voldsepisoden. Dette vil bli bestemt på et møte onsdag.