Mannen er en kjenning av politiet, og var i tilsynelatende godt humør da han ankom fengslingsmøtet klokken 11.00 torsdag. Der han snakket han med sin forsvarer Stein Erik Ottesen, før han ble presentert siktelsen.

Nei, nei, nei

Før politiets siktelse ble gjennomgått punkt for punkt i retten, kom det frem at 53-åringen slet med å lese siktelsen. Politiadvokat Harald Bilberg fant imidlertid frem et par briller fra sin koffert, som bidro til at 53-åringen kunne lese siktelsen.

Politiet mener han har kjørt i beruset tilstand fire ganger i år, i januar, februar og august. Mannen nektet straffeskyld, men innrømmet å ha kjørt bil uten å ha hatt gyldig førerkort.

Punkt for punkt ble den gjennomgått, og 53-åringen svarte nei gang på gang da han ble spurt om han erkjente straffskyld for de ulike postene. Det dreide seg om biltyveri, heleri av sykkel og kjøring på en motorsykkel med falske skilt og kjøring i ruset tilstand.

Han svarte imidlertid ja da han ble spurt om han hadde kjørt bil uten gyldig førerkort.

Forsvarer Stein Erik Ottesen ba om at manen ble løslatt mot meldeplikt, men dommeren fengslet ham i fire uker.

— Han kan ikke fortsette slik videre, og bør pensjonere seg, sa Bilberg.

- Trenger behandling

Etter fengslingsmøtet insisterte 53-åringen på å levere brillene tilbake til politiadvokaten.

— De kostet bare 20 kroner, behold dem, sa politiadvokaten.

— Du skal få 30 kroner av meg, repliserte den siktede.

— Min klient har hatt det vanskelig hele sitt liv. Han trenger behandling og ikke straff, sier forsvarer Stein Erik Ottesen.

I RETTEN: Politiadvokat Harald Bilberg (t.v.) i retten sammen med forsvarer Stein Erik Ottesen.
PER LINDBERG