EIR STEGANE

— Dalen hevdet at det vi hadde sagt kunne skade etterforskningen. Jeg er veldig overrasket over denne kritikken, for vi har bare prøvd å belyse ting som politiet har visst hele tiden, men som de ikke har brydd seg om å etterforske, sier Trines søster Janicke Frantzen.

Frantzen forteller at lensmann Dalen var opprørt over flere ting, men at han i hovedsak var kritisk til at familien har fortalt at Trine Frantzen har vært truet på livet av en navngitt person som hun var livredd.

32-åringen forsvant 5. mai i år, og i tre måneder har familien vært overbevist om at hun er blitt drept. 20. august fikk de endelig beskjed om at forsvinningen skulle etterforskes som en mulig drapssak med ukjent gjerningsmann. I den forbindelse sto de frem i flere medier og fortalte det de visste.

- Gjorde ikke jobben sin

— Hvis det var slik at det var ting vi ikke burde si av hensyn til etterforskningen, så burde politiet ha gjort det klart for oss før de sendte ut pressemelding om saken fredag. Vi har ingen spesiell erfaring med mediene. Vi har bare sagt sannheten, svart på ting vi har blitt spurt om, sier Frantzen.

Hun mener at hvis ikke familien hadde tydd til drastiske virkemidler i denne saken, ville politiet aldri ha oppgradert den til en mulig drapssak.

— Politiet på Os har ikke gjort jobben sin. De har ikke brydd seg fordi Trine var narkoman. Det er derfor vi har måttet anmelde dem til Sefo, be om møte med ledelsen i Hordaland politidistrikt og snakke med mediene, sier Frantzen.

Lensmannen på Os, Rasmus Dalen, ønsker ikke å si noe om hvor vidt han har kritisert familiens uttalelser i mediene de siste dagene.

— Jeg kan bekrefte at jeg har hatt en samtale med Janicke Frantzen i dag (red.anm. altså i går), men jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i samtalen, sier Dalen.

Han understreker at han ikke har gitt familien munnkurv i saken.

— De kan uttale seg om det de synes er greit, men det er naturlig at vi uttaler oss om etterforskningen, sier Dalen.

Frantzen var opprørt etter samtalen med Dalen i går, men familien kommer ikke til å slutte å uttale seg i mediene. Hun sier at hun og familien vil kjempe helt til de får svar på hva som har skjedd med lillesøsteren.

— Dalen prøver vel å jekke meg ned noen hakk, men det klarer han ikke. Jeg blir bare sint, og så driver det meg videre. Jeg angrer ikke på noe av det jeg har sagt, sier Janicke Frantzen.

Dalen lovet Frantzen at han skal holde kontakt med familien en gang i uken fremover.

— Men han ga beskjed om at fra nå av ville vi ikke få informasjon om etterforskningen før like før mediene får vite ting. De har aldri sagt et ord om etterforskningen tidligere heller, så det forandrer ikke så mye for oss, sier Frantzen.

Familiens fortjeneste

Politiinspektør ved Hordaland politidistrikt, Svein Erik Krogvold, forteller at det var 10. august politiet besluttet å gjøre Trine Frantzens forsvinning om til en mulig drapssak.

— Da hadde det gått lang tid uten konkrete livstegn, og vi hadde hatt møte med søsteren og moren. Deres syn på saken har veid tungt, sier Krogvold.

— Familien er kritiske til etterforskningen så langt. Er det forståelig?

— Jeg forstår at familien føler at det ikke gjøres nok, men vi er vel ikke den rette til å vurdere om det er blitt gjort nok, sier Krogvold.

Etter at saken ble stort slått opp i mediene i helgen har politiet fått inn 15 nye tips. Lensmann Dalen forteller at politiet nå i hovedsak jobber med å avhøre vitner og gå gjennom tips.