— Fire av dem er ført tilbake, bekrefter operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt. - Alle så nær som ei lita jente, legger han til.

— NVE foretar målinger området og følger situasjonen. De ser at vannet stiger raskt, men det er ingen fare akkurat nå, opplyser Rimmen.

I følge NTB er tre personer fra en gård i Supphelledalen i Fjærland i Sogn, samt en kvinne og ei lita jente evakuert med helikopter.

Politiet fikk melding om raset i 13.30-tiden. Politi, redningsmannskaper og Røde Kors har rykket ut til Supphelledalen.

I følge Sogn og Fjordane politidistrikt har raset gått fra Supphellebreen og ned mot bebygd område. Minst to gårder i området blir nå vurdert evakuert med helikopter.

— Vannmassene kom fra et stort vannbasseng som har samlet seg ved breen. En morene har dannet bassenget, og det var etter alt å dømme denne morenen som brast, forteller politiadvokat Bjørn Larsen ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Det er to gårder i det aktuelle rasområdet.

— Den ene av dem ble konstatert tom da et redningshelikopter fra Norsk Luftambulanse landet der. På den andre gården var det folk, og disse er nå evakuert, sier Larsen.

Skadestedsleder sier til Bergens Tidende at det dreier seg om rundt 20 personer som har blitt isolert av raset. Jordmassene sperrer hele dalen i bredde, og går over veien som fører til gårdene.

BTs reporter forteller at elven som kommer ut av dalen er flomstor og helt brun av jordmassene.

Folk som har sett raset antyder at det vil ta flere dager å sette veien i kjørbar stand igjen.

Supphellebreen er en sidearm av Jostedalsbreen som kommer ned helt nord i Sogndal kommune.

bt.no kommer tilbake med mer.