— Det skulle bare mangle. Vi må støtte opp i det vesle lokalsamfunnet vårt, sier Anja Tufta, innehaver av Cubus på Bømlo.

Med bilen full av klesposer og toalettartikler kom hun som en forsinket julenisse til den brannrammede familien i går. Og hun var ikke alene.

— Det er helt utrolig hvor folk stiller opp, sier mor Elin Aasheim.

Natten til årets første dag ble familien med ni barn ble husløse.

Allerede tidlig 1. nyttårsdag sto en nabo på døren med 14 par strikkesokker. En annen leverte fem store pizzaer. Sekker med klær, sko og leker står overalt i huset der familien har fått tilbud om å bo inntil videre.

Les også: Storbrann i Bergen i natt

Hus og krisehjelp Til og med fra Etne kom det hjelp til de brannrammede. Espen Heggelund, som er onkel til de ni barna, kjørte i går ettermiddag en stasjonsvogn full av klær og utstyr fra hjemkommunen.

— Jeg har fått telefoner fra folk i Etne som ville hjelpe. Midt i tragedien er det stor giverglede, konstaterer Heggelund.

Ifølge far Helge Aasheim har rådmannen i Bømlo kommune ringt og tilbudt både hus og kriseteam. Han forteller også at en dame kontaktet lokalavisen for å formidle at hun hadde et ledig hus som familien kan få bo i.

— Vi har god støtte i naboer og slekt. Jeg blir helt rørt av all omtanken, sier Helge Aasheim.

Han og konen roser også naboen som åpnet hjemmet sitt og fant frem mat og leker til barna, da de måtte rømme fra det brennende huset midt på natten.

Les også: Fem branner på to timer

- Jeg har ikke ord

Inni stuen er det nesten like kaotisk som på en julaften idet barna åpner poser med alt fra undertøy til yttertøy. Treåringen Dennis er overlykkelig over en ny pyjamas. Tolvåringen Ruben har tatt dynejakke og lue på.

— Se, mamma. Jeg fikk jo den genseren jeg ønsket meg, sier han.

Mor Elin sitter midt i kleshavet og har ikke ord. Tårene triller.

— Folk er bare helt fantastiske, sier hun.

Idet BT er på vei ut døren, bæres madrasser, barnestoler og sprinkelsenger inn.

— Det er klart vi må hjelpe, sier Annemette Aasheim.

  • Les mer i BTs papirutgave