59-åringen som fremsatte truslene, gikk konkurs med sitt personlige firma i 2003. Han unnlot da å informere bostyrer for konkursboet om en eiendom han eide. Han påstod isteden at han leide den.

Et vitne fortalte imidlertid politiet at eiendommen reelt var eid av den konkursrammete mannen. Dermed hadde eiendommen stor interesse for konkursboet.

«Et lite vink frå meg...»

At vitnet fortalte dette, gjorde 59-åringen rasende. «...møsse eg eigedommen min sant, så skal eg garantera deg resten tå livet skal du li lika mye som eg lir og meir til», sa han til vitnet.

Og «allerede her inne, så set da folk som eg har snakt med sant, ja så et lite vink frå meg sant så føl de deg over alt kor du fer henne.»

Truslene kom på telefon fra Bergen fengsel, der han sonet en dom for noe annet.

Skjerpende

Retten legger også til grunn at 59-åringen serverte følgende tirade på telefon i fjor vinter: «...at han skulle knuse trynet hans og gjøre det til en kjøttkake eller enda verre, eller sørge for at andre skulle gjøre dette og mer til.»

59-åringen ble dømt for grove trusler; og det i tillegg mot et vitne. Vitner er aktører i rettsvesenet, og trusler mot dem er klart skjerpende.

Mannen er også dømt for å ha forsøkt å unndra en eiendom fra konkursboet sitt samt å ha unnlatt å føre regnskap for sitt personlige selskap i et og et halvt år.

Til sammen ble han idømt fengsel i fire måneder.