KRISTER HOAAS

krister.hoaas@bt.noMannen ble slått ned i Lodin Lepps gate en snau time over midnatt. Overfallet var så alvorlig at mannen ble kjørt til Haukeland universitetssykehus med knust kjeve og flere utslåtte tenner, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler, til Bergens Tidende.

Tre menn ble sett løpende bort fra stedet etter voldshandlingen. Den antatte hovedmannen var kledd i mørk genser, hvite benklær og hvit caps.

— Vi har mange vitner til hendelsen og relativt gode beskrivelser, sier Stiegler.

Til tross for at politiet lette etter gjerningsmennene store deler av natten, hadde de i går ettermiddag ennå ikke pågrepet noen.

Hendelsesrik natt

I tillegg til tre branner og den meget alvorlig voldssaken i Lodin Lepps gate, måtte ordensmakten i Bergen rydde opp i en rekke andre forhold natt til i går. Like over midnatt måtte politiet rykke ut til Vestre Vadmyra for å få løst opp en meget høylytt forsamling ungdommer. Det likte enkelte av ungdommene særs dårlig. En av dem, en jente på 18 år, endte med en anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann.

Et par minutter over klokken to kom neste hendelse. En mann og en kvinne havnet i klammeri med en dørvakt på nattklubben Engelen. De har anmeldt dørvakten for vold.

— Men det er mulig at det kommer en motanmeldelse fra dørvakten, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler, til BT.

Fylleslagsmål

Kl. 03.40 kom det melding om slagsmål i Hans Holmboes gate. En beruset 26-åring gikk til angrepet på to forbipasserende, som etter en liten stund klarer å komme seg bort fra angriperen.

— Den mistenkte ble kjørt til legevakten for sjekk og siden innbrakt til fyllearresten, sier Stiegler.

Ti minutter senere var det klart for ny idiotoppførsel av overstadig berusete mannfolk. To personer truer og plager innehaveren av «potetboden» på Torget. De sliter ut en elektrisk ledning, tar seg inn i boden og bedriver hærverk, knuser blant annet en rute og slår innehaveren i ansiktet. Politiet tok begge med seg, men den ene ble løslatt etter avhør, den andre måtte tilbringe natten i arresten.