• Jeg synes vi har det bra, jeg, smiler Bjørn Ståle Johansen (25). Både han og Marius Nerland (25) fikk jobb i Hydro før de var ferdig utdannet sivilingeniører.

— Alle i klassen vår har fått jobb, forteller Marius Nerland.

Selv fikk han jobb i Hydro allerede et halvt år før han var ferdig utdannet sivilingeniør med fordypning i boreteknologi. Sammen med blant andre Bjørn Ståle Johansen skrev han diplomoppgave i Hydro, og hadde sommerjobb i selskapet i fjor sommer. Fra 1. september har de vært fast ansatt i selskapet.

— Var det et taktisk yrkesvalg siden det nå er stor mangel på ingeniører?

— Da vi begynte å studere var det nedgangstider i oljebransjen, og ingen trodde vi kom til å få jobb. Søkertallet til studiet i geofag og petroleumsteknologi har variert i tråd med oljeprisene, sier Bjørn Ståle Johansen.

Nå bor de vegg i vegg i Skuteviken i leiligheter de leier av Hydro, og er i gang med et 18-måneders opplæringsprogram der de er seks måneder offshore og resten av tiden på land. Men også i landperioden er det mulighet til å reise ganske mye.

— Vi jobber med ferdigstilling av brønner slik at de blir klare til å produsere olje og gass. Vi er med på både planlegging og gjennomføring, forklarer de ferske ingeniørene.

Totalt er de fem ferske sivilingeniører som jobber sammen i Hydro, og de skryter av kursene og opplæringsprogrammet de er med på.

— Har dere fått drømmejobben?

— Jeg synes vi har det bra, jeg, smiler Bjørn Ståle Johansen.

ETTERTRAKTET: Bjørn Ståle Johansen (til v.) og Marius Nerland fikk jobb et halvt år før de var ferdige sivilingeniører. Andre i klassen fikk jobb enda tidligere. - Vi er ettertraktet både på jobbmarkedet og blant damene, spøker de. FOTO: VEGAR VALDE