Han var invitert til kommunestyrets fest for å vise en liten film fra årets skulptursymposium.

I forbindelse med festen på Solstrand Hotell og Bad skulle Os kommune dele ut den tidligere bygdeprisen som nå heter inspirasjonsprisen til en verdig mottaker.

Ordførere Terje Søviknes begynte å snakke om mottakeren og når han kom til han og ikke hun, ante Arne Mæland at han kunne være lurt til Solstrand for å hente prisen.

— Jeg skjønte det langt ut i beskrivelsen da han brukte han i stedet for hun, at her var noe som ikke stemte. Det var helt greit å bli lurt på denne måten, så slapp jeg å gå rundt å grue meg, sier en strålende fornøyd Arne Mæland til RadiOs.no lørdag formiddag i galleriet hans Solbakkestovo.

Vet hva pengene ska brukes til

Inspirasjonsprisen fra Os er på 50 000 kroner og et digitalt trykk som er laget av osingen Jan Haaland. Arne Mæland var raskt klar på hvor pengene skal gå.

— Jeg vet akkurat hva jeg skal bruke de til. Jeg får realisert et prosjekt som jeg har hatt lyst å gjøre lenge, men som jeg ikke har tatt meg råd til tidligere, sier Arne Mæland til RadiOs.no .

Kan du si noe om prosjektet som pengene skal gå til?

— Jeg ønsker ikke å si så mye mer om det enda, sier Mæland.

Betyr mye å få prisen

Hva betyr det å få inspirasjonsprisen fra Os kommune for Arne Mæland?

— Det er egentlig utrolig at det er meg det gjelder. Det er helt fantastisk å få den, samtidig som det er litt uvirkelig.

2007 har vært et travelt år for Arne Mæland. I vår ble den store skulpturen ”Livet, leiken og draumane” avduket like ved Arenum i Solheimsviken . I juni gikk det femte skulptursymposiet i Os av stabelen og ved siden av dette har han hatt mange andre prosjekter å jobbe med. I tiden fremover skal Arne Mæland konsentrere seg om å jobbe med litt mindre kunstprosjekt som og gir han tid til å leke litt mer..

— Jeg har arbeid for dette året og det neste året, det står ikke på det. Samtidig er det viktig for meg å få tid til å gjøre disse småtingene som gir meg tid til å leke litt, sier Arne Mæland til RadiOs.no.

Hør intervjuet med Mæland på RadiOs her.

Jan Petter Svendal
Jan Petter Svendal