Litt etter klokken 09 mandag morgen fikk politiet melding om en trafikkulykke mellom Olsviktunnelen og Askøybrua i Bergen vest.

Charlotte Ljustvedt (19) ble vitne til ulykken, der en buss, en personbil og en lastebil var involvert.

— Vi så at bussen stanset, og at personbilen så vidt klarte å stanse bak den. Men så kom lastebilen og smalt inn i personbilen bakfra. Den ble dermed dyttet frem og traff bussen med fronten, forteller Ljustvedt.

Fikk ikke ringt

Hun sto og ventet på en buss, og løp til for å se at det gikk bra med føreren i personbilen.

— Så skulle jeg ringe 113 for å skaffe ambulanse til ham. Men jeg kom ikke gjennom. Jeg ble kjempestresset. Heldigvis var det en annen der som hadde telefon fra en annen operatør, og som etter hvert fikk ringt, sier Ljustvedt.

Hun var en av flere mobilkunder som mandag formiddag ble rammet av en teknisk feil, som gjorde det umulig å ringe nødnumrene for mange Netcom-kunder på Sørlandet og Vestlandet.

— Vi beklager de ulempene dette medfører. Feilsøk pågår, skrev selskapet på Twitter litt etter klokken 10.

- Alvorlig

Problemene rammet kunder som forsøkte å nå både politi, akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og brannvesenet på henholdsvis 112, 113 og 110.

— Dette er alvorlig om folk er i nød, sier operasjonsleder Olaug Holme i Sogn og Fjordane politidistrikttil NRK.

Politidistriktet ba på sine nettsider publikum om heller å bruke numrene 02800 eller 57758800, eventuelt ta sim-kortet ut av telefonen for å få brukt nødnummer.

Også politiet i Haugaland og Sunnhordland og i Rogaland meldte om problemer for Netcom-kunder. Det samme gjorde Helse FørdeogHelse Bergen.

Operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt kjenner ikke til at telefonproblemene har fått noen nevneverdige konsekvenser for politiets arbeid.

— Det var en som ringte i dag og meldte fra om et innbrudd som hadde funnet sted i natt. Han måtte låne en telefon med telenorabonnement. Innbruddet var uansett over for lenge siden, så forsinkelsen hadde ingen konsekvens for vårt arbeid.

Fiberbrudd hos konkurrenten

Like før klokken 11 melder Netcom at de har funnet årsaken til feilen - hos konkurrenten Telennor.

— På grunn av fiberbrudd hos Telenor har enkelte av våre kunder opplevd problemer med å ringe fastnummer, spesialnummer og nødnummer. Etter at vi har omdirigert trafikken fungerer dette nå som normalt for våre kunder på Sørlandet og Vestlandet. Vi beklager de ulempene dette har medført for våre kunder, skriver kommunikasjonsdirektør Severin Roald i en pressemelding.

En person ble sendt til legevakten for sjekk etter ulykken i Olsvik.

Både Askøybrua og Olsviktunnelen var stengt for trafikk i en periode, men åpnet igjen litt før klokken 10.