— Jeg vet det blir flere episoder, og det verste er at jeg vet jeg ikke får hjelp. Hvor alvorlig må det bli før politiet reagerer? spør den unge kvinnen.

Hun flyttet til Florø i 2009, for å komme seg bort fra en vanskelig familiesituasjon, men to forskjellige familiemedlemmer har ved flere tilfeller oppsøkt henne, truet og vært voldelig mot henne på hennes nye hjemsted.

Det er Firdaposten som i dag omtaler saken, hvor den 25 år gamle kvinnen kritiserer politiet for det hun mener er manglende respons.

Første gang hun ble truet, kontaktet hun politiet umiddelbart og ba om et besøksforbud. Da skulle de tenke på det, men ringte henne aldri tilbake.

Ved neste tilfelle, tok familiemedlemmet seg inn i hennes leilighet og slo til henne, mens hun hadde en venninne på besøk. Det var da venninnen som ringte til nødnummeret.

— Jeg følte jeg ikke fikk noen reaksjon. Hun jeg snakket med bare gjentok at politiet ikke kunne komme, fordi de var på et annet oppdrag, og at jeg måtte ringe henne tilbake om det utartet, sier venninnen til Firdaposten.

Hamrer på vinduene

Etter femten minutter ringte politiet dem opp igjen, og gjentok at de var opptatt. Etter 45 minutter kom de endelig på døren. De to unge kvinnene ble avhørt dagen etterpå. De ble også familiemedlemmet.

Personen fikk da et muntlig besøksforbud, noe vedkommende ikke ville godta. Den unge kvinnen anmeldte saken.

Kort tid senere fikk hun et annet familiemedlem på døren. Han hadde fortalt politiet at han hadde en avtale med henne, noe som ikke stemte. Hun fortalte dem at hun var redd, og ble bedt om å ringe det lokale politiet. De var opptatt, og hadde ingen patruljer tilgjengelig. Familiemedlemmet truet henne, sparket på dører og hamret på vinduene. Hun forteller at hun da fikk beskjed om å finne seg en annen plass å sove.

Nå er den unge kvinnen redd for å bli kastet ut av leiligheten sin på grunn av bråk.

Ber folk klage

Politistasjonssjef Robert Veseth ved Flora politistasjon ønsker ikke å kommentere saken, men sier at det kan dukke opp enkelttilfeller der folk må vente lenger enn de ønsker.

— Beredskapen i Florø er god. Jeg ønsker ikke å gi konkrete opplysninger i saken, men vi er selvsagt avhengig av et god forhold til publikum, sier han.

Han sier videre at han håper at de som har problemer med politiet, tar kontakt med dem.

— Folk må gjerne levere klage, for det er viktig for oss å få tilbakemelding på slike saker. Dersom det er noen som føler de ikke har fått nødvendig oppfølging, må vi gjøre noe med det. Det har vi ingen problem med, og dersom publikum tar kontakt med oss eller etterlyser noe, vil de få et skikkelig svar. Vi er opptatt av at alle skal få en god behandling, sier han til lokalavisen.