Våren 2001 var kvinnen og samboeren på ferie i Nordfjord da de kom over en bolig som var til salgs. Huset må åpenbart ha falt i smak, for kvinnen fikk avtalt visning. Hun la inn bud på rundt en million og fikk tilslag.

Det var imidlertid en ikke så liten hake ved handelen. Kvinnen, som da var 20 år, hadde ikke penger. Men har man lyst har man råd, heter det. Hun troppet opp i Postbanken og la frem falske papirer på et arveoppgjør og fikk innvilget millionlån. Deretter flyttet paret inn i huset.

Fem måneder varte svindelen, før det ble oppdaget at kvinnen slett ikke var i stand til å betale for seg. Nå er 22-åringen og tobarnsmoren dømt til 208 timers samfunnstjeneste etter å ha blitt kjent skyldig i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri, samt for å dokumentforfalskning, skriver Firda.

Kvinnen har forklart at hun har problemer med å skille løgn fra virkeligheten, men at hun nå akter å søke psykologisk hjelp. Samboeren sto også tiltalt i saken. Han har nektet for å ha kjent til forfalskningen og lånesøknaden. Mannen ble trodd i rettet og frikjent på alle punkter.