Arne Colliander

Seks personer ble skadet, og fire menn i alderen 19 til 25 år pågrepet og fengslet etter et gedigent masseslagsmål ved Davanger kai på Askøy ved 23.15-tiden fredag kveld. Lørdag kveld ble det gitt ordre om å pågripe en person til, og politiet utelukker ikke at enda flere kan bli pågrepet.

Politiet på Askøy måtte få forsterkninger fra både Fjell og Sund, Laksevåg og Bergen for å løse opp tumultene. I alt fem patruljer, tre ambulansebiler og Luftambulansens helikopter rykket ut til slagmarken.

Ti-tolv ungdommer, de fleste av dem fra Loddefjord, var samlet til innvielsesfest i en fritidsbolig som en av festdeltakernes far nylig hadde leiet.

Øks og balltrær

Ut på fredagskvelden kom en gjeng med lokale ungdommer til stedet, og ville inn. De ble avvist.

— Ut fra vårt kjennskap til saken så langt, ble flere lokale ungdommer tilkalt. De vendte tilbake, bevæpnet med øks, balltrær og stokker og stormet fritidsboligen, opplyser lensmannsbetjent Jan Fretheim ved Askøy lensmannskontor.

Kastet seg ut vinduene

Inne i boligen oppstod det panikk. Et par av festdeltakerne kastet seg ut gjennom vinduene for å slippe unna de voldelige inntrengerne, som slo vilt om seg og ødela alt inventar.

— Da vi kom frem, befant rundt førti mer eller mindre berusede ungdommer seg i området, sier lensmannsbetjent Fretheim.

Politiet sperret umiddelbart av området, og sikret seg personalia av dem som var der.

Seks ble skadet

Seks ungdommer var skadet. Fem fikk lappet sammen kutt- og slagskader på stedet, mens en ble kjørt til Legevakten for behandling.

— Situasjonen var kaotisk da vi kom frem, men vi var såpass mannsterke at vi raskt fikk kontroll over den, sier Fretheim.

Kjenninger av politiet

Politiet pågrep fire menn i alderen 19 til 25 år. Alle har vært i politiets søkelys tidligere.

— Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, sier lensmannsbetjent Fretheim.

Politiet startet i går ettermiddag avhørene av både festdeltakere og inntrengere.

— De fire pågrepne vil sannsynligvis bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, opplyser vakthavende jurist ved Hordaland politidistrikt, politiinspektør Britt Meling.

Gjengoppgjør?

Politiet er tidlig i etterforskningen, men har foreløpig ingen grunn til å tro at det ligger andre motiver bak ugjerningen enn at noen ikke fikk slippe inn på festen. Forholdet mellom flere av Loddefjord-ungdommene og de lokale inntrengerne skal imidlertid ha vært temmelig dårlig fra før.

— Vi kjenner hverandre fra før, ja, bekrefter en av festdeltakerne overfor BT.

Slik så huset på Askøy ut dagen derpå. Huseieren hadde problemer med å holde gråten tilbake.
Foto: Marte Rognerud