• Vi må møtes, det er viktig, lød beskjeden på telefonen. Noen timer seinere fikk gateprest Thor Brekkeflat overlevert en million kroner i kontanter.

MAGNUS VOLLSET Magnus.vollset@bt.no

Den fantastiske historien skjedde fredag. Den starter med at gateprest Thor Brekkeflat i Kirkens Bymisjon blir oppringt av en advokat.

De to avtaler å møtes på advokatens kontor i Bergen sentrum, bare et steinkast fra Torgallmenningen. I en papirpose — Han som ringte ville vite mer om hva vi holdt på med i Kirkens Bymisjon. Og jeg fortalte. Det var tydeligvis nok, forteller Brekkeflat.

For på kontoret finner advokaten frem en forseglet papirpose og forteller at det er en gave til Bymisjonen: En million kroner, i kontanter.

Hakeslepp - Å få vite at du står med en million kroner mellom hendene er en ganske spesiell følelse. Det er klart pulsen stiger! Og så må jeg gå alene gjennom byen med posen, sier gatepresten.

Først når han kommer opp på Kirkens Bymisjon sine kontoret på Domkirkeplassen, åpner han pakken.

Og jo da. I den grå papirposen lå det penger. Nærmere bestemt ett tusen brukte tusenlapper.

— Vi satt og gapte. Det var helt fantastisk, sier gatepresten. Fredag ble pengene satt inn i banken.

Anonym kvinne Ingen vet hvem den mystiske giveren er. Advokaten som overleverte pengene gjorde det på vegne av en annen person. Det eneste Bergens Tidende vet, er at det er snakk om en kvinne.

Vedkommende har et stort og godt hjerte, er Brekkeflat sin karakteristikk av giveren. Snakk om påskepresang!

Les også: Øremerket rusmisbrukere