Direksjonsmusikken ved Norges Handelshøyskole måtte 17. mai hjelpeløst se på at to polititjenestemenn beslagla en hagle studentorkesteret bruker i sine fremførelser. Politimennene mente det var snakk om et våpen, mens det tradisjonsrike studentorkesteret ser på haglen som et instrument med løskrutt.

I dag var en nervøs «haglist» på politikammeret sammen med administrerende direktør i orkesteret, Ingvild Kristine Paulsen. Han er anmeldt for å fly rundt i byen med et uregistrert våpen, noe en økonomistudent helst ikke vil ha på rullebladet.

Bare bergensere

Men det ble et kort, humørfyllt møte som bar preg av at ordensmakten ville kvitte seg med instrumentet/våpenet fortest mulig, ifølge de to.

— I dag var det bare politifolk fra Bergen vi snakket med, sier en lettet Paulsen.

Haglist Bjørn Erik Bilberg er usikker det etniske opphavet til gårsdagens betjenter. Han mener den ene kan ha vært østlending mens den andre var mer ubestemmelig.

Henlegges

— Jeg mener det ikke er lurt å diskutere med politiet. Jeg sa bare at jeg stilte meg undrende til at de ville beslagelegge haglen. Så svarte de at de stilte seg undrende til min undring, sier Bilberg.

Men i dag hadde pipen fått en annen lyd.

- Fikk du en beklagelse fra politiet i dag?

— Nei, men ut fra den lette tonen under møtet, antar jeg at dette nå er over.

Rent formelt er han fremdeles anmeldt, men han har fått forståelsen av at saken kommer til å bli henlagt.

Bergenspolitiet var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar

Historiske røtter

Haglist Bilberg rakk å fyre av 35 løse partoner på nasjonaldagen før politiet grep inn.

— Det gjensto bare ett skudd på repertoaret, sier han.

Orkesteret har deltatt med sine fremførelser i Hovedprosesjonen siden 1964. Den våte konserten i fontenen ved Ole Bull statuen har like lange historiske røtter.

Har politiet dummet seg ut? Si din mening!

MED BESLAG. Her går de to som beslagla haglen i går.
2211-tipser