Mannen ligger lørdag kveld på Haukeland universitetssykehus med skadet fot etter en arbeidsulykke på Hydro i Øvre Årdal.

Det er uklart hvor skadet han er.

— Han er tatt inn som en vanlig pasient, det er ikke snakk om et traume, og han ligger en vanlig sengepost, sier kommunikasjonsrådgiver Therese Trandem til bt.no.

- Foten i klem

Politiet i Sogn og Fjordane fikk meldingen klokken 11.32. En lokal lege sendte ulykkesfuglen til sykehuset i Førde, men han er altså reist videre til Bergen i ettermidddag.

— Vi fikk melding fra bedriften. Mannen ble umiddelbart fraktet vekk. Vi har opprettet sak, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes til bt.no.

NRK Sogn og Fjordane skriver at mannen fikk foten i klem i forbindelse med på en maskin, men verken politiet eller Hydro kan bekrefte dette.

— Vi vil ikke forhaste oss med å beskrive hendelsesforløpet. Det jeg kan si, er at alle normale prosedyrer er fulgt etter ulykken, sier informasjonssjef Bjørn Skaar i Hydro.

Fokus på ulykker

Skaar sier at det var en annen hendelse på verket nylig, som førte til flere allmøter og økt fokus på sikkerhet. Ulykken lørdag skjedde altså til tross for dette.

Arbeidstilsynet er koblet inn og Øvre Årdal lensmannskontor skal etterforske saken.

Vet du noe? Rlng eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

FLERE HENDELSER: Informasjonssjef Bjørn Skaar i Hydro sier at ulykken skjedde til tross for økt fokus på sikkerhet hos Hydro i Øvre Årdal
HYDRO