Kystmuseet i Florø fant tidligere i sommer en flaskepost som lå og duppet i strandkanten. Den var adressert til «Andreas Sagsta», fra Vegard og hele familien. Kystmuseet fant ut at de fleste ved navnet «Sagsta» bodde i Hordaland, og dermed leverte de flaskeposten videre til Bergens Tidende. Her ble flaskeposten etterlyst, og kort tid etter ble Andreas Sagstad (7) fra Olsvik oppsporet.

I går fikk en stolt Andreas overlevert det flotte brevet og tegningen.

— Vi bodde ved siden av hverandre før, men så flyttet de, men vi er fortsatt bestevenner, forteller Andreas litt beskjedent.

Kameraten til Andreas, Vegard Jørstad, og familien flyttet for en tid tilbake siden til Hopen, en liten plass mellom Førde og Florø. Men de to familiene har hele tiden holdt kontakten.

Flaskeposten kom imidlertid som en overraskelse, og den ble kastet ut for snart et halvt år siden. Andreas har kanskje tenkt å svare med en flaskepost tilbake til kameraten.

— Jeg har aldri gjort det før, men nå tror jeg kanskje at jeg må sende en tilbake til Vegard, fniser Andreas. Det var uansett stor stas med flaskepost.

— Jeg skal ramme den inn og ha den på veggen, avslutter Andreas med et stolt smil.