• Det er bare helt utrolig. Typisk bønder i byen. Fem bøter på under en time. Det er grevla surt, det, sier Heidi Vikshåland (37) til bt.no.

I løpet av en time torsdag ettermiddag klarte turistene fra Karmøy å få utrolige fem bøter i Bergen.

To parkeringsbøter, to bøter for kjøring med piggdekk og én fartsbot. Til sammen blir det bøter for minst 4000 kroner.

Jentetur til Mamma Mia

De fire damene og deres fem jenter kjørte i to biler fra Kopervik på Karmøy til Bergen i morges, for gå å Mamma Mia-musikalen i Vestlandshallen.

— Vi var på Akvariet på Nordnes og parkerte utenfor. Da vi kom ut igjen, hadde vi fått to bøter på hver bil. En parkeringsbot på 500 kroner og et piggdekkgebyr på 750 kroner, sier Heidi.

— Piggdekkgebyr, aldri hørt om. Jeg ringte direkte til Bergen kommune, og vi fikk beskjed om å kjøpe oblater, om vi ikke ville ha flere bøter, sier Heidi.

Jentegjengen kjørte rett ut til Åsane for å kjøpe oblater.

— Da gikk lyset for meg

På vei inn igjen valgte bilistene hver sin vei til hotellet på Bryggen. Anja Sævik kjørte gjennom Sandviken, mens Heidi valgte Fløyfjellstunnelen.

— Da det blinket i fotoboksen i tunnelen, gikk lyset for meg. Det skal bare ikke være mulig, sier Heidi mens hun smiler oppgitt.

Medpassasjer Laila Eilertsen forteller at venninnen først kom med noen saftige gloser, og så sa hun ikke et ord før de var tilbake på Thon hotellet på Bryggen.

- Dyrt med dametur

Vi møter de sprudlende damene i resepsjonen på hotellet. Nå har de pyntet seg for konserten og ler av bøtetullet.

— I morgen skulle vi på shopping med ungene, men det må vi droppe nå, fleiper kvinnene.

— Vi hadde fire biler å velge mellom, to med piggdekk og to uten. Vi valgte de med piggdekk for sikkerhetens skyld, forteller Catrine Olsen.

- Så våte at vi kunne vri trusene

Hotellet ligger ved siden av Koengen. Det småregner og damene er glade de skal være inne i Vestlandshallen i kveld.

— Sist vi var på konsert var det Alan Jackson som spilte på Travparken. Da spylte de med slanger. Vi var så våte at vi kunne vri trusene våre etterpå, forteller damene.

Leende kjører damene mot Åsane igjen, forhåpentligvis til en bøtefri aften. Men du vet aldri med Karmøy-damer på bytur...

Hva synes du om forholdene for bilister i Bergen? Si din mening i feltet under!