Nå kan alle leve sammen.

— Etter å ha fulgt med på hvordan kattene i området ved Nylandsveien gjorde grove innhogg i den lokale andestammen, tenkte jeg veldig stygge tanker om hva jeg skulle gjøre med kattene. De små andungene var et altfor lett bytte, sier Bjørn Linde, nabo til det idylliske tjernet.

Flytende skjulested

— Så kom jeg på den litt geniale ideen. Hva om jeg laget en flåte, som et tilfluktssted for andefamilien, og plasserte det midt ute i tjernet med et lite hus oppå. Som tenkt så gjort. Jeg fant en palle, fylte den med isopor og snekret et lite hus som jeg satte oppå flåten.

Nå flyter det lille fristedet fint mellom sivene og vannliljene. Endene har funnet seg til rette og virker veldig trygge.

Kattene har fått som fortjent. De må nå, en smule snurt, bivåne andefamiliens nyvunne frihet fra sin plass i strandkanten. Som kjent hater katter vann - og det ble altså andungenes redning.

Alle elsker andefamilien

Det var Else Ross Warberg som fortalte Tett på-redaksjonen om den litt spesielle historien: Dyretragedien som ble forvandlet til den rene idyll. Den svært engasjerte damen, med balkongutsikt over tjernet, var nemlig også bekymret. Hun kunne selv med redsel sitte og se på jakten som pågikk i gresset.

— Jeg visste ikke min arme råd, og følte meg helt handlingslammet. Kattene drev sin jakt hver dag og de små andungene hadde ikke en sjanse til å komme seg unna. Andefamilien fikk bare færre og færre medlemmer, grøsser hun.

I dag kan Else Ross Warberg sitte på balkongen og se at endene har fått et godt og trygt tilfluktssted. Håpet hennes nå er at andre griper ideen og gjør det samme i sine nærområder.

Endene skaper harmoni

Den dyrekjære damen gir stor honnør til naboene sine. Spesielt vil hun fremheve pensjonisten Hans Larsen.

— Det går ikke en dag uten at han er ute med mat til endene, skryter hun.

Flere naboer støtter Ross Warberg og tror andeflokken er viktig for naboskapet.

— De skaper en ro og harmoni i området som er gull verdt. Selv er jeg blitt noen år, og bruker mye tid til refleksjoner. Da er det godt å hvile øynene på den lykken som nå råder rundt den nyskapte andeøyen vår, sier hun med et smil.

Nå skal livet nytes. Og kattene? De får pent skaffe seg mat andre steder.