TOR OLAV MØRSETH

Da han sjekket kontoutskriften sin sist uke fant han to beløp på 96 kroner hver. Belastet på nattklubben Metro i Bergen sentrum.

— For all del. Jeg har vært på det stedet, og jeg har lagt kortet mitt i baren der. Men det er flere måneder siden sist gang, sier Aasestrand.

- Et mysterium

Kortet hans ble belastet lørdag for en uke siden.

— Jeg vet at jeg ikke var på byen da. Og om jeg var det, må jeg ha hatt det så moro at jeg ikke husker det.

Aasestrand er ikke den eneste som er blitt overrasket over kontoutskriften sin. Informasjonsdirektør Jørn Lekve i Sparebanken Vest forteller at to kunder har kontaktet dem om kortbelastning på utestedet.

Og hos Teller AS, som har ansvaret for alle Visa-kort i Norge, klør de seg i hodet. Særlig siden kortene som er belastet, er gått ut på dato. Dermed skal det ikke være mulig å bruke dem.

— Dette er et mysterium for oss. Det skal ikke være mulig å bruke disse kortene i en terminal som de har på dette stedet, sier informasjonssjef Thomas Midteide.

Men en person har svaret. Og det er Jan Georg Lehmann Syversen, daglig leder på nattklubben Metro.

— Vi har hatt et problem med Visa-maskinen. Dermed har regningene blitt hengende i flere måneder. Det har vi også fortalt Visa, men de er vel så store at ikke alle har kontroll på alt, sier han.

- Ikke legg kortet i baren

Feilen ble oppdaget da regnskapsføreren så at det manglet penger. Beløp var slått inn på kassen, men kom ikke inn til nattklubben. Dermed ble de manglende Visa-regningene sendt inn for et par uker siden.

— Det gjelder mange småbeløp. Det er bare å ta kontakt med oss, så skal vi ordne kvittering, sier Syversen.

Midteide advarer kundene likevel mot å legge igjen betalingskort i baren på utesteder.

— I avtalen du har underskrevet med banken står det at du skal ha kontroll med kortet hele tiden. Legger du det igjen i baren har du ikke kontroll. Dermed er du selv ansvarlig for opptil 8.000 kroner i tap.