En tilfeldighet førte politibetjent Edvin Meling Hansen og krimforfatter Jørgen Jæger sammen for et år siden. Etter det har de hatt et tett og nært samarbeid. Jæger fikk i går vite at Meling Hansen er den savnede politimannen.

— Dette går sterkt innpå meg. Meling Hansen er en person jeg setter svært stor pris på, sier Jæger.

Klokken 18.35 torsdag kveld - mindre enn et døgn før Meling Hansen forsvant - sendte han en e-post til Jæger.

— Mailen var hyggelig, oppmuntrende og positiv. Den var en kombinert nyttårshilsen og kommentarer til en konsulentuttalelse på min siste bok, sier Jæger.

Jæger debuterer som krimforfatter i februar. Meling Hansen har vært aktivt involvert i arbeidet med de tre bøkene som er ferdige.

Samarbeidet begynte da Jæger ved en tilfeldighet ble øyenvitne til en kollisjon utenfor huset sitt på Nesttun, og noterte nummeret på en bil som kjørte fra stedet. Edvin Meling Hansen ringte Jæger for å avhøre ham.

— Jeg spurte om det gikk an å gjøre avhør over telefon, og fortalte ham at jeg var interessert i alt politifaglig på grunn av romanene jeg jobbet med. Jeg vil gjerne at alt skal være riktig. Han var veldig interessert, fordi det viste seg at han er medlem av en rekke bokklubber, og leser mye krimbøker. Jeg spurte om han kunne tenke seg å lese gjennom manusene til de to første bøkene, og han sa ja med en gang. Etter det har vi hatt kontakt minst hver fjortende dag, og han har hjulpet meg masse ved å påpeke ting i bøkene som burde være annerledes sett fra et politifaglig synspunkt, sier Jæger.

— Dette er forferdelig trist. Edvin Meling Hansen er en kjekk kar og en hyggelig og engasjert person. Jeg håper saken blir oppklart så fort som mulig, sier Jørgen Jæger.

BEKJENT: Krimforfatter Jørgen Jæger har hatt et nært forhold til savnede Edvin Meling Hansen. <p/>Arkivfoto: Ørjan Deisz