Når superstjernen er i storslag, trekker han av og til en publikummer opp på scenen for å danse.

I Bergen skjedde det én gang, tirsdag kveld. En 10 år gammel jente fikk komme opp og danse med Bruce mens bandet improviserte over «Dancing in the dark».

Jentens mor ønsker å skjerme tiåringen for mer oppmerksomhet.

Men hun forteller til bt.no at det ble en minnerik opplevelse for familien, som hadde reist helt fra Nord-Norge for å se konserten på Koengen tirsdag.

– Vi er store Springsteen-fans, og dette var kjempekjekt, sier hun.

Springsteen har gjort «dansenummeret» mange ganger de siste 30 årene. Mest kjent er det fra musikkvideoen til «Dancing in the dark» fra 1984, laget av den kjente regissøren Brian DePalma. Her danser Springsteen med en svært ung Courteney Cox. Videoen ble et gjennombrudd for skuespilleren, som senere fikk en av hovedrollene i TV-serien Friends.

Stoltenberg danset

Også i Norge har Bruce danset med en ung jente på scenen tidligere. I Drammenshallen i 1981 danset han med en ung Ninni Stoltenberg, søsteren til statsminister Jens Stoltenberg. Hun ble dratt opp på scenen mens Bruce og bandet spilte «Hungry Heart».

— Han gjør det av og til, og i det siste har det stort sett vært barn og tenåringer han har danset med, sier Roar Bakken, leder for Springsteens fanklubb i Norge.

— Jeg har sett dette en håndfull ganger i løpet av de siste månedene, sier Bakken, som får med seg mange av Springsteens konserter.

To dansepause

I flere år lot Springsteen dette glansnummeret ligge.

— Han gjorde det ikke i det hele tatt på de to turnéene i 1999-2000 og 2002-2003, så vidt jeg vet, sier Bakken.

(Følg journalisten på Twitter: @JonTufto)