Natten i kø hadde vært til ingen nytte, det var ingen plass for henne i klassen for Media og kommunikasjon da hun omsider nådde frem til inntaksleder Nils Skavhellen.

Skuffet begynte Caroline Amundsen i klassen for Design og håndverk ved Årstad videregående skole.

Kø-snikerne

Det var tøffingene som snek i køen, som lagde kaos utenfor Hordaland fylkeskommune i morges. Da kølappene skulle deles ut, var mange allerede kommet seg inn i bygget.

— Da vi hadde startet å dele ut kølapper, så måtte vi bare fortsette, sier Skavhellen.

Han fikk med seg at mange hadde sneket i køen og merket seg flere ansikter.

— Det var mest gutter. De var veldig konge ute i køen, men da de kom inn på kontoret var de veldig høflige, sier han.

Tok en tjangs

Et par hundre ungdommer har vært innom inntakskontoret i løpet av dagen. Da vi var innom igjen, ble kønummer 160 ropt opp. Mange av de fremmøtte som skapte kaos i morges skulle ikke ha ny skoleplass. Noen fulgte kjæresten, andre ville ha plass på skoler som allerede var oppført som helt fulle på nettsidene til fylkeskommunen.

— Det var fryktelig mye folk og mye styr, så hvis de hadde holdt seg til det som sto på nettet, så hadde mye vært løst. Andre hadde ikke sjekket på nettsidene og bare tok en sjanse, sier Skavhellen.

Tar det lettvint

Fire venninner ville ha ny skoleplass slik at de kunne komme sammen alle fire. Mange er veldig avhengig av hvem de går sammen med, og det er ikke bare jentene.

— Jeg er litt skeptisk til at det er så lettvint å velge utdanning at de bare lever i nuet eller tenker fjorten dager frem, sier Skavhellen.

Men det er de færreste som kommer hit på byttedagen, det er 18 000 elevplasser i den videregående skolen i Hordaland.

-Er det sant?

BT forsøkte i hele formiddag å få tak i Caroline Amundsen for å høre hvordan det gikk med henne på byttedagen. Det var dårlig nytt.

Via kjæresten fikk vi gitt beskjed om at løpet ikke var kjørt, Skavhellen holdt av drømmeplassen for henne på Media og kommunikasjon, en plass som ble ledig etter at hun hadde fått avslag.

Heseblesende kommer hun og kjæresten inn på kontoret hans.

— En voksen mann i køen fortalte at du ble urettferdig behandlet, så jeg hadde deg på en liste her og har holdt av plassen, sier Skavhellen.

17-åringen skjelver og ser ikke ut som hun tør tro det.

— Vær så god, sier Skavhellen og gir henne kvitteringen som viser at drømmen er i boks.

— Det er helt sykt, sier Caroline, som likevel ikke hadde kastet vekk en natt i kø.