— Snakk om bortkastet bruk av ressurser! Jeg betaler gjerne de 500 kronene, men da vil jeg at Bergen kommune skal gi pengene videre til SOS-barnebyer, sier Janne Solbakken.

Hun var en av de rundt ti foreldrene som fikk bøter da skolen inviterte til åpent hus for å samle inn penger til SOS-barnebyer.

— Jeg kjenner at jeg blir så provosert, sier hun.

- Går an å bruke fornuft

Onsdag kveld hadde alle trinnene på Haukedalen skole en felles innsamlingsaksjon til SOS-barnebyer. Omtrent 450 personer skal ha vært til stede, og etter hvert ble det fullt på parkeringsplassen.

— Jeg vet at vi sto feilparkert, men skoleplassen var helt full, og vi ble nødt til å parkere langs veien, sier hun.

Arrangementet varte fra klokken 18 til 20, og elevene sto blant annet for konserter, loppemarked, kafé og salg av egenprodusert kunst - alt til inntekt for hjelpeorganisasjonen.

— Elevene samlet lopper, foreldrene bakte kaker, alle stilte opp. Jeg har kjøpt en masse ting jeg ikke har bruk for, fordi det er til godt formål. Og så bruker Bergen kommune ressurser på å dra ut til Åsane disste to timene for å skrive ut bøter. Regler er regler. Fornuft er fornuft, sier Solbakken.

- Regler skal følges

Direktør i samferdselsetaten i Bergen kommune, Atle Kleppe, sier at han ikke kjenner til saken da BT ringer. På generelt grunnlag sier han at parkeringsregler skal overholdes.

— Hvis noen har parkert ulovlig, kan ikke parkeringsbetjentene vite hvilke arrangementer de er på. Og noen kan ha parkert i veien uten å være på skolen. Men dette får vi ta i morgen, når avdelingssjefen for parkering kommer inn, sier han.

- Dere oppfordres til eventuelt å gi pengene videre til SOS-barnebyer?

— Det tviler jeg på at vi kan gjøre, sier Kleppe.

Hva bør kommunen gjøre? Bruk kommentarfeltet under.