Lørdags kveld og natt til søndag ga som vanlig noen tusen i tilskudd til statskassen. Grunnlag: Fyll, spetakkel og krangling med politiet.

— Vi merker en tendens til at det er flere som ikke etterkommer politiets pålegg om å fjerne seg, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

Han har skrevet ut bøter til syv av nattens kranglevorne festkjemper. Den laveste var på 4000, den høyeste til poeten med «Snut er ut»-diktet.

— Mens politiet holdt på og skulle pågripe en annen person i Strandgaten, kom 29-åringen bort og begynte å blande seg inn. Han fikk beskjed om å fjerne seg, og gikk da ut i veien for å stoppe en bil. Han fikk på nytt beskjed om å fjerne seg fra veien, forteller Aarlie.

Men han ga seg ikke med det. Etter at politiet hadde plassert sin mann bak i Svartemarja, gikk poeten bort og åpnet bakdøren.

— Han ropte «Snut er ut», viste fingeren og opptrådte aggressivt. Da var det nok for politibetjentene, og han ble tatt med og plassert i fyllearresten, sier Aarlie.

Aarlies inntrykk er at det er først og fremst unge mennesker i slutten av tenårene og begynnelsen av tyveårene som ikke respekterer politiets påbud om å fjerne seg.

— Det er dumt at det blir slik. Politiet er jo ikke der på gøy, men for å gjøre en jobb.