Da politiet skulle pågripe ham hjemme, måtte de bruke rambukk for å knuse døren.

— Det var en forferdelig opplevelse. Jeg husker at jeg skalv hele veien inn til politiet etterpå. Jeg var livredd, sa den kvinnelige trafikkbetjenten i Bergen Parkeringsselskap til Bergen tingrett i går.

Bileieren, en 45-åring fra Bergen, sto i går tiltalt for å ha brukt vold og trusler mot flere ansatte i Bergen Parkering KF.

- Når jeg blir sint så ...

Ifølge kvinnens og andre vitners forklaring utspant dramaet i Solheimsgaten ved Danmarks plass i fjor sommer seg slik:

En bil står der det er parkering forbudt. Etter å ha fotografert den, leter den uniformerte kvinnen frem gebyrblokken og begynner å skrive ut en bot på 500 kroner. Plutselig hører hun et høyt skrik og kvepper til. Hun snur seg og får øye på en mann med bærepose. Han ser svært sint ut og kommer rett mot henne.

Han slår gebyrblokken ut av hendene hennes, tar hardt tak i den ene armen og drar henne baklengs ut i veien. Han gir henne en dytt slik at hun vakler over på andre siden.

Etter noen nye sekunder skriker han til henne: «Når jeg blir sint, så ...»

En kvinne i et av husene har sett hva som skjer og åpner vinduet. Hun roper at hun kan være vitne.

— Da følte jeg at ting roet seg, sa trafikkbetjenten i retten.

Slo knyttneven i skranken

Senere skrev kvinnen ut parkeringsgebyret. Da 45-åringen fikk gebyret i postkassen to dager etter dramaet i Solheimsgaten, reagerte han på nytt med sinne. Morgenen etter oppsøkte han Bergen Parkering KF.

Der klaget han på gebyret og hevdet at det var ugyldig. Ifølge ansatte på kontoret, slo han knyttneven i skranken to ganger og sa:

— Dersom jeg hadde hatt hun som ga meg boten, så ville jeg ha sløyet henne.

Mannens fremstilling var i grove trekk den samme som vitnene. Men han forklarte retten at han dyttet, ikke dro trafikkbetjenten ut i veien. Han sa også at han ikke husker at han skrek noe om sløying.

45-åringen ville heller ikke ta på seg hele skylden for det som skjedde.

- De er selv skyld i dette

Om volden og truslene sa mannen dette:

— Jeg var litt uheldig, det burde ikke vært gjort. Men de er selv skyld i at dette oppstår.

Aktor, politiadvokat Trond Eide, ba retten dømme mannen til 45 dagers ubetinget fengsel. At volden og truslene ble rettet mot offentlige tjenestemenn vurderes strengere enn vold mot privatpersoner.

Kvinnen fikk en vridning i skulderen av behandlingen og gikk på medisin noen dager. Hun fortalte også at hun ikke greide å fungere i jobben sin i flere dager.

Forsvarer Turid Mæland mener mannen ikke burde vært tiltalt for med vold å ha forsøkt å hindre en offentlig tjenestemann i å gjøre jobben sin.