Det var i fjor vår at en 27-åring i Sogn gikk løs på farens hus. En måned etterpå drapstruet han faren.

Strammet inn

Skadene på huset ble året etter taksert til 146.794 kroner. Men retten var ikke sikker på om kalkylen over reparasjonskostnadene bare skyldtes 27-åringens ramponering. Retten mente at 27-åringen heller ikke kunne dømmes for skadeverk som han eventuelt hadde gjort en annen gang.

«Det er ikkje gjort noko vurdering fro takstmannen om og i kva grad det er tale om skader som er påført av tiltalte ei heller er det sagt noko om når skadene er påført», skriver Sogn tingrett.

Drapstruet kjæreste

Dermed valgte retten også å se bort fra farens erstatningskrav på 30 000 kroner. Etter en fordeling mellom faren og moren til 27-åringen mente retten at faren skulle ha 2565 kroner for tre dører som var ødelagt. Til sammen fikk mor og far 7500 kroner.

27-åringen er også dømt for å ha drapstruet kjæresten, truet med å kaste henne på elven og kaste en boks pepperkaker i hodet på henne. Han har spyttet på henne, slått henne og tatt tak i halsen på kjæresten.

Gikk amok

Da han ble pågrepet av politiet, gikk han amok og forøkte å stikke av.

20 vitner var inne i Sogn tingrett retten og forklarte seg om saken mot 27-åringen, som er dømt for vold tre ganger tidligere.

Nå er han dømt til et halvt års fengsel, men halvparten av tiden er betinget. Som en forutsetning må han gjennomføre et arbeidsprogram.