Natt til en søndag i fjor sommer svingte voldtektsmannen av mot Kyrkjetangen i Bergen. Der, mens kvinnen i 20-årene sparket, skrek og ba om å få leve, voldtok pirattaxi-sjåføren henne.

En måned etter skjedde det samme med en annen kvinne: Den 31 år gamle mannen kjørte et helt annet sted enn kvinnen ønsket.

Deretter ga han telefonnummeret sitt til kvinnen, noe som gjorde det til en relativt grei oppgave for politiet å finne ham.

Den tiltalte mannen, som selv er fembarnsfar, ble i Bergen tingrett dømt til åtte års fengsel. Nå opprettholder Gulating lagmannsrett dommen.

Innrømmet for første gang

— Det er en meget streng dom i det som er en av de groveste og alvorligste voldtektssakene jeg har hatt befatning med, sa bistandsadvokat Line Hvidsten Ingebrigtsen til bt.no etter dommen i Bergen tingrett.

Taxisjåføren anket først hele dommen, også spørsmålet om skyld. Siden endret han anken til å gjelde straffeutmålingen.I retten innrømmet han for første gang voldtektene, og forklarte hvor hardt og vanskelig livet for både ham og familien hadde blitt.

Syntes åtte år var lite

«Domfelte har redegjort for en meget vanskelig livssituasjon for sin kone og barn etter at han ble varetektsfengslet. Disse forholdene får etter omstendighetene ikke betydning ved utmålingen av straff», skriver dommerne i Gulating.

Hver for seg kvalifiserer de to voldtektene til fem-seks års straff, mener dommerne i Gulating. De skriver i dommen at Bergen tingrett satte straffen for lavt ved å dømme 31-åringen til åtte års fengsel.

Men siden mannen tilsto voldtektene da han møtte i lagmannsretten, fikk han likevel ikke økt straffen.