• Jeg finner ikke ord, sier eieren av fritdsboligen som ble rasert på Davanger.

Tore Solberg kjøpte stedet nærmest som en rønne. I to år brukte han all fritid til å pusse opp og renovere det lille huset.

— Selv om jeg har gjort det meste med mine egne hender, har jeg lagt ut hundretusener på dette huset, sier han.

Leide ut For en måneds tid siden leide han ut fritidsboligen til en Loddefjord-mann. Det var leietakerens 17-årige sønn som var vert for ungdomsfesten som utviklet seg til en orgie i hærverk, vold og ødeleggelseslyst.

I går formiddag kom Tore Solberg for å inspisere huset sitt. Han var forberedt på det verste, men ikke på det synet som møtte ham da han åpnet døren.

Kjempet med tårene - Jeg hadde ikke drømt om at det var så ille, sa Solberg, mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

— Hva slags mennesker er det som kan finne på noe slikt? spør han.

Og det var i sannhet et grusomt syn som møtte ham da han steg over dørterskelen sammen med Bergens Tidende. Over alt fløt det med glasskår og størknet blod. Både tv-en i stuen og en reise-tv på loftet bar preg av å ha blitt knust med øks. På golvene lå det klær, gardiner og annet inventar i store hauger. Senger, møbler, ja, alt var ødelagt.

Respektløst – Det blir litt av et arbeid å få orden på dette, sukker Solberg.

— Dette er jo totalt respektløst. De som har gjort det, kan ikke ha respekt for andres eiendom, ja, ikke for liv eller helse, heller, tilføyer han, etter å sett alle blodsporene rundt om i huset.

Nå håper han gjerningsmennene får en straff som svir. Likevel frykter han at de er på frifot igjen like over helgen.

— De blir vel sluppet løs etter å ha forklart seg, og er klare for nye raid. Etter min ringe rettsoppfatning burde de som har gjort dette, bli satt bak lås og slå umiddelbart, og for lang tid. Hvis de ikke får en straff som svir, kan det komme flere ofre etter meg. Det må jo være litt av noen typer som har gjort dette, sier Tore Solberg.