Plumbo er sterkt etsende og brukes til å løse opp fett, hår og matrester i tilstoppede avløpsrør.

21-åringen er innlagt på Haukeland sykehus i Bergen med store etseskader i underlivet.

Men mannen har aldri ligget i kunstig koma og vært bevisstløs, slik som VG skrev i dag.

Lettere og stabil

— Fullt så dramatisk har det ikke vært. Tilstanden hans er lettere og stabil og han får vanlig behandling i forbindelse med skadene ved Brannskadeavdelingen på Haukeland, sier Camilla Leinebø, kommunikasjonskonsulent ved Helse Bergen.

— Episoden skjedde natt til søndag, da en gjeng ungdommer var samlet til nachspiel etter en kveld på byen. 21-åringen sovnet, og en bekjent skal ha blandet en cocktail av Plumbo og husholdningskjemikalier og tømt i buksen hans, opplyser politiadvokat Mina Kristin Rød.

En mann i begynnelsen av tjueårene er siktet i saken. Han er pågrepet, avhørt og løslatt. Han har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld.

— Han har forklart at han ikke skjønte hvor farlig det han gjorde var, og at det ikke var innenfor hans tankerekke at 21-åringen kunne bli skadet, forteller Rød til NTB.

Skjerpende omstendigheter

Mannen er siktet for legemsfornærmelse med skadefølge under særdeles skjerpende omstendigheter.

— Siktelsen kan bli endret. Det avgjørende er om skadene ligger innenfor hans forsett eller ikke, sier Rød.

Avhører vitner Politiet jobber nå med å kartlegge hva som var forløpet til hendelsen, og hvilken rolle de andre personene som var til stede i leiligheten hadde.

— Så langt har vi ingen opplysninger om at noen andre skal ha medvirket til det som skjedde. Vi vet heller ikke om andre visste om at det skulle skje, sier Rød.

Politiet i Vestoppland har bedt om bistand fra politiet i Hordaland for å ta forklaring fra fornærmede, når han er i stand til det.